Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Referandumdan (evet) kararı çıkarsa 12 Eylül darbesinin muhatapları yargılananabilecek mi?" şeklindeki soruyu, "Darbe yapanların yargılanmasından daha önemli sonuç, bugün ve gelecekte bu tür girişimlerin önünü kesmektir" şeklinde yanıtladı.

"Darbe Girişimlerinin Önünü Kesmek Daha Önemlidir"
Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Anayasamızda böyle bir hükmün muhafaza edilmesi gerçekten 21. yüzyılda AB ile tam müzakereleri yürüten bir ülkeye yakışmıyor. Bir de yapanın yanına kar kalmadığının günümüze ve geleceğe dönük ortaya çıkması açısından bu iradenin ortaya konulması çok önemlidir. Bana göre darbe yapanların yargılanmasından dana önemli olan sonuç, bugün ve gelecekte benzer girişimlerin önünü kesmek, bu tür girişimler yapanların ben bunları yaparsam benden hesap sorulmaz diye yanılgıya düşmemesini sağlamak" dedi.

Değişiklik paketine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin kararını da eleştiren Ergin, "Anayasa koyucu yani kurucu iktidar bunun şeklini ortaya koymuş dolayısıyla bu Anayasa, yargılama yapan Anayasa Mahkemesini de bağlar seni beni de bağlar. Ben buna uymuyorum diyebilir mi Anayasa Mahkemesi" şeklinde konuştu.

"Referandumda Paketin İçeriği Ön Planda Olmalıdır"
Sadullah Ergin, referandumun sonucuna ilişkin bir rakam vermek istemediğini belirterek, içeriğin önemine işaret etti.

Ergin, "Ben paketin içini önemsiyorum, (evet) diyeceksek paketin içine bakarak, (hayır) diyeceksek de paketin içine bakarak diyelim. Sadece bunu söyleyen Sadullah Ergin’in sözüne, siyasi eğilimine bakarak değil ya da hayır diyenin siyasi mentalitesine bakarak değil, paket bana ne getiriyor ne götürüyor ona bakarak karar vermek çok daha sağlıklı olur" diye konuştu.



TRT