AA - Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, Müsteşar Yardımcısı Kökçam'ın Adana'ya giderek, Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılması davasına bakan hakimlerle görüştüğü yönünde ''gerçeği yansıtmayan'' haberlere yer verildiği belirtildi.

     Kökçam'ın Adalet Bakanlığında, adalet sarayları ve cezaevlerinin yapılmasını yürüten Teknik İşler Daire Başkanlığından sorumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, adalet sarayı ve cezaevi inşaatlarında inceleme yapmak üzere bazen ayda birkaç il ve ilçeye olmak üzere sık sık değişik yerlere gittiği anlatıldı.

     Açıklamada, Kökçam'ın, 19 Nisan Pazartesi günü de yapımı devam eden Mersin Adalet Sarayı inşaatındaki gecikmenin nereden kaynaklandığı konusunda incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

     ''Kökçam, Anadolujet'e ait 15.00 uçağıyla Adana'ya gitmiş ve saat 16.00'da Adana şehir merkezine girmeden Mersin'e hareket etmiştir. Aynı gün Mersin Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulunmuş, yetkililerden bilgi aldıktan sonra akşam Mersin Valisi tarafından verilen yemeğe katılmış ve Mersin Öğretmenevi'nde konaklayıp ertesi sabah (20.04.2010) Adana Havalimanı'na giderek 07.20 uçağıyla Ankara'ya dönmüştür.

     Müsteşar Yardımcısı Kökçam'ın Adana'da idare mahkemesi hakimleriyle toplantı yaptığı ve Ertan Otel'de kayıt yaptırmadan kaldığı iddiaları tümüyle gerçek dışıdır.''


İlgili Haber:  'Yargıya baskı' iması