Şanlıurfa Adliyesi önünde akşam yaşanan silahlı kavganın ardından yaralıların kaldırıldığı hastanede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Avukat olduğu öğrenilen yaralılardan Mehmet Kaya'nın kaldırıldığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, hastaneye giriş çıkışlarda kimlik kontrolü yaptı.

Şanlıurfa Adliyesi önünde bir dava sonrasında Kaya ve Ateş aileleri arasında çıkan tartışma ardından silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Avukat Mehmet Kaya ile ismi öğrenilemeyen bir vatandaş daha ağır yaralandı. Ambulanslar ile hastaneye kaldırılan yaralılara ilk müdahale yapılırken Emniyet, hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Hastaneye gelen her vatandaşın kimlik kontrolünü yapan polisler durumundan şüphelendiği kişilere de üst araması yaptı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Avukat Mehmet Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken Diyarbakır Barosu

Avukat Kaya'nın kendi barolarına kayıtlı olduğunu doğruladı.

ŞANLIURFA BARO BAŞKANI ALİ FUAD BUCAK'TAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuad Bucak konuyla ilgili telefonla açıklamada bulundu. Bucak, bir avukatın böyle bir olay yaşamasının üzücü olduğunu söyledi. Şanlıurfa Baro Başkanı Bucak, "Şehir dışında olduğum için avukat arkadaşımızı ziyaret edemedim. Ancak Şanlıurfa'ya gelir gelmez Mehmet Bey'i ziyaret edeceğim. Arkadaşımızın savunma yaparken silahla vurulması gerçekten bizi üzdü. Avukat Mehmet Kaya'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" diye konuştu.

Öte yandan olay sırasında adliyede görevli bir polis memurunun, olay sırasında havaya ateş ederek durumu kontrol altına aldığı ve bir eliyle yaralıya müdahale ederken bir eliyle de ambulansa haber verdiği öğrenildi.