Türk Büro Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar ve sendika üyeleri, Erzurum Adalet Sarayı önünde basın bildirisi okudu. Harmandar, Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışanların özlük ve ekonomik haklarının gasp edildiğini ileri sürdü. Harmandar, zor şartlar altında çalışırken, haklarının gasp edilmesine üzüldüklerini ifade etti.

Adalet hizmeti verenlerin insanca muamele görmek istediğine dikkat çeken Harmandar, "Diğer memurlar gibi 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Daha da önemlisi hür irade ile hizmet vermek istiyoruz. Sözün özü, herkese adalet dağıtırken, kendimiz için adalet istiyoruz." dedi.

Harmandar, 666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile fazla çalışma ücretlerinde yapılan düzenlemede, gelecek yılın ocak ayından itibaren Bakanlar Kurulu kararı ile 6 aya kadar mesai ödenebilmesi öngörüldüğüne vurgu yaptı. Harmandar, "Söz konusu yasa nedeniyle adalet çalışanlarında fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bir bekleyiş hakim olmuştur." diye konuştu.

Görevde yükselme, unvan değişikliği sınavı ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi için Adalet Bakanlığı'nın, cumhuriyet başsavcılıkları ve bölge idare mahkemelerine yazdığı ulaşım gideriyle ilgili maddelerin de geri çekilmesini istediklerini dile getiren Harmandar, "Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun adalet çalışanlarına bu haksızlığı reva gören yöneticilerin olacağını kamuoyuna saygıyla ile duyuruyoruz."




Cihan