Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ulaşım haklarıyla ilgili yazının geri çekilmesi için dilekçe toplayan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi adliye çalışanları, 2. Asliye Ceza Mahkemesi önünde toplanarak Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

Adalet Bakanlığı önünde grup adına konuşan BES Genel Başkanı Ahmet Kesik, kazanılmış haklara müdahale eden bir sistem olduğunu ve bu sistemin durmadan yeni yasalar ürettiğini iddia ederek, "Biz "yağma yok" diyoruz. Mücadelenin sonunda mutlaka başaracağız. Büro Emekçileri Sendikası'nın almış olduğu ulaşım hakkını bu hükümet gaspetmeye çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i göreve davet ediyorum" dedi.

Grup adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak ise sendikanın mücadelesi sonucu alınan ulaşım yardımlarının, yargı emekçilerinin kazanılmış en önemli hakkı olduğunu ve ulaşım hakkından vazgeçmeyeceklerini belirterek, " Avrupa'nın ve dünyanın en büyük adliyelerini açtığını ve açacağını söyleyen bakanlık yetkilileri, ekonomik gerekçeler gösterilerek adliye çalışanlarına ödenen 70 liralık ulaşım bedeline göz dikilmiştir" diye konuştu.




AA