Genelkurmay Karargahındaki darbe faaliyetine katılan 221 şüpheli hakkında açılan davanın bugün duruşması,  suç tarihinde Genelkurmay Personel Başkanı olan korgeneral görev yapan İlhan Talu savunmasıyla başladı. Talu, Personel Başkanı olarak FETÖ ile mücadele ettiğini iddia etti.

ONA GÜVENİYORUZ DEMİŞLER
Talu, yaptıkları çalışmalar neticesinde, yayınlanan darbe mesajlarında ismi olan Partigöç hakkında MİT ve Emniyetten “FETÖ ile iltisaklı” olduğu yönünde raporlar geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
"Partigöç YAŞ da değerlendirmeye gireceği için MİT ve Emniyetten hassas kaynak araştırması yaptık. Partigöç’ün FETÖ’cü olduğu yönünde gelen bilgileri Genelkurmay Başkanına arz ettim. Genelkurmay Başkanı kendisine gelen kayıtlara inanmadıklarını belirtmişlerdir. Partigöç, bütün komutanların çok başarılı olduğu, karalamaya maruz kaldığı yönünde görüş bildirmişlerdir. Dönemin ikinci başkanı Yaşar Güler’e durumu sordum. Bir şey yok biz ona güveniyoruz, cevabını aldım. Partigöç, Genelkurmay Başkanı ve ikinci başkanın takdirlerini almıştır.”

PARTİGÖÇ İSMİNİ GÖRÜNCE ANLADIM
Talu, yayınlanan darbe mesajları altında Partigöç’ün ismini gördüğünde bu darbe girişiminin bir FETÖ’cü kalkışma olduğunu anladığını da belirterek, “Partigöç hakkında PDY (paralel devlet yapılanması) kaydı olduğunu bildiğim için mesajların altında onun ismini görüne bunun FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu anladım” dedi. 


Hürriyet