Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan göreve başladıktan hemen sonra futbol kenti olan ve Adanaspor ile Adana Demirspor gibi iki güçlü takımı bulunan Adana'da futbolda şiddetin önüne geçmek için bir dizi önlem aldı. Alınan önlemlerin başında ise maça gelen taraftarlara alkol metre ile test yapılmasıydı. Bu durum Türkiye'de geniş yankı uyandırırken, uygulama basın tarafından haber yapılınca tüm Türkiye tarafından tartışılmaya başladı. Bu arada konuyla ilgili Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a da mailler yağmaya başladı. Bu mailleri gönderenlerden biri de Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü son sınıf öğrencisi Ceren Öner oldu. "Sporda Şiddet" konulu bitirme tezi hazırlayan Öner, alkol testi haberlerinin ardından Gürkan'a mail göndererek, "Uygulamanın ne zamana kadar süreceği, beklentilerinin ne olduğu ve şiddeti azaltıp azaltmayacağını" sordu. 

SARHOŞLAR STADA GİREMEZ


Emniyet müdürü Gürkan, alkol testi uygulamasının hukukçuların, spor camiasının ayrı ayrı tartıştığını belirterek, "Ben özellikle şunu vurgulamak istiyorum ki biz bunu, tipik trafik uygulamalarındaki gibi promil hesabından yapmıyoruz, kimseyi bunun için zorlamıyoruz. Biz sadece sarhoş durumda olanların sahaya alınmasına engel olmaya çalışıyoruz. Yasada bu konuda kolluğa yetki veriyor" dedi. Gürkan, Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü som sınıf öğrencisinin mail yoluyla uygulamanın nasıl yapıldığına dair bilgi istediğine dikkat çekerek şunları kaydetti: "Bununla ilgili o arkadaşımıza cevap vereceğiz. Bu konu da belki mevzuatta bir değişiklik yapılabilir. En azından futbol seyrederken, adaba aykırı davranışların önüne bu vesile ile geçmiş oluruz 

ELEŞTİRİLER OLUMLU

Adana da buna öncülük ederse buna seviniriz. Sadece üniversite öğrencisi değil tüm Türkiye'den çoğu olumlu olan eleştiriler alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Öğrenci bizim beklentilerimizin ne olduğunu, ne kadar devam edeceğini ve bunun sonuçlarının bizim tarafımızdan nasıl görüldüğünü, şiddeti azaltıp azaltmadığını görmek istiyor. Bu uygulamanın bir araştırma konusu olması da sevindirici." Ceren Öner ise "Sporda Şiddet" konulu bitirme tezi hazırladığını Adana'da tezine destek olacak bir uygulama yapıldığını öğrendiğini belirterek, "Mail atıp sorular sordum. Gelecek cevapla birlikte tezimi hazırlayacağım" diye konuştu.