Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, yeni anayasanın en geniş tabanlı toplumsal mutabakatı sağlayacak ve silahların gölgesinden uzak bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

2011-2012 Adli Yılı'nın başlaması nedeniyle Adana Adliye Sarayı Adana Barosu Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda tören yapıldı. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Tülay Bulgurcu, Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin, Asayiş Şube Müdürü Osman Sert ve avukatlar katıldı.

Adana Barosu Başkanı Erbek, törende yaptığı konuşmada, yargılama sürecinde görev alan hakim, avukat, savcı, yazı işleri ve diğer birimlerde çalışan herkese başarı dileklerinde bulundu. Aziz Erbek, bağımsız ve tarafsız bir yargının, hem bugün hem de gelecekte, herkes için vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu söyledi.

Adana Barosu olarak geçmişte olduğu gibi, hukuka ve mesleklerine dair sorunların ısrarlı takipçisi olmaya ve çözüm yolunda katkı koymaya etkin bir biçimde devam edeceklerini belirten Erbek şunları söyledi:

"Sorunların en büyüğü ülkemizin üniter yapısı yerine yeni modellerin gündeme getirilmesi olacaktır. 88 yılda birçok sorunu çözen, büyük deneyimler kazanan parlamenter sistem korunmalıdır. Anayasa bütün silahların gölgesinden uzak bir şekilde, iktidar, muhalefet, üniversiteler, barolar, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleriyle istişare edilerek, en geniş tabanlı toplumsal mutabakatı sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır. Kişi hak ve özgürlüklerinde çağdaş uygulamalara yer verilmelidir. HSYK'nın yapısı değiştirilerek yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve hukukun üstünlüğü güçlendirilmelidir. "

Açılış töreninin sonunda Adana Barosu tarafından, meslekte 30 yılını dolduran avukat ve adliye personeline plaket ve teşekkür belgesi verdi.

MKA - Adana
(Doğan Haber Ajansı)