Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu taşın altına elimizi koymadık, bedenimizi koyduk" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, "Sen kimsin sen... Peygamberlere bile Allah fren yapmış" diye konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, "Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş rezalettir" ifadelerini kullandı.

Günlerdir tartışıyorlar. Tartışmanın nedeni Anayasa paketi. O paket artık Anayasa Komisyonu'nda.  Ve tartışma artık komisyonun çatısı altında sürecek.

Sürecek çünkü hem AK Parti Meclis'ten geçirmekte kararlı, hem de muhalefet eleştirilerinin ve iddialarının arkasında.

CHP, "Önce paketin imzalarının üç kere değiştirildiğini iddia etti, sonra teklif yok hükmündedir" dedi.

AK Parti paketi, yeniledi, Meclis'e de yeniden sundu. Sundu ama CHP yeni bir iddiayı gündeme taşıdı.  İlk teklifin hala geçerli olduğu iddiası. Bu nedenle de CHP ilk teklifin ikinci teklifle birlikte Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini savunuyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, "Uydurulmuş senaryolardır" dedi.
Bugüne kadar gelen tartışmalar bunlar. Bugün de sürmesi beklenen tartışmalar. Ama sadece bununla da kalması beklenmiyor. Bir de paketin içeriği var...

CHP ve MHP hemen her seferinde "Paketi dayatıyorlar, amaçları yargıyı kuşatmak " dedi.

MHP kapılarını tamamen kapattı. CHP ise şart koydu, "Cumhurbaşkanı yargıyla ilgili üç maddeyi referanduma sunacağını açıklasın diğer maddelerde uzlaşma ararız " diyerek.

Ama  AK Parti de buna karşı. Ve bir de refarandum sınırı nedeniyle gözlerin çevrildiği BDP var. Onlar ise, "Pazarlık yok " deselerde , ne yapacaklarını açıklamadı.

Cnn Türk