Üyesi 500 öğrenci ile yaklaşık üç aydır yeni anayasa hazırlıklarını yapan Genç ASAD, Ankara JW Marriott Otel'de yapılan sempozyumla taslaklarını kamuoyuyla paylaştı. Programa AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, en genç milletvekili Bilal Macit, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Hüseyin Altaş, Ankaralı işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. 

ASAD Başkanı Şahin Altuntaş gençlerin bu çalışmalarını takdir etiklerini ifade ederek, "Üye sanayici ve işadamlarımızla ülkemizin refahı ve huzuruna katkı yapmak için çalışıyoruz. Önceliklerimiz dürüst üretim ve ticaret, aynı zamanda ülkemizin ihracat oranını artırmaktır. Derneğimiz bir yıl önce üniversiteli öğrencilerle Genç ASAD'ı kurdu. Amacımız işadamları ile öğrencileri bir araya getirip ortak projeler yapmaktı. Şimdi bu programla görüyorum ki bir yıl önce doğru karar vermişiz." dedi. 

Toplumun ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacak bir anayasa yapmak için yola çıktıklarını belirten Genç ASAD Başkanı Akın Dinçer, "Çalışmalarımızı Ankara ve çevresinde bulunan 12 farklı üniversiteden bir araya gelen 500 öğrenci ile başlattık. Maksadımız geleceği şekillendirecek olan öğrencilerin ve toplumumuzun dikkatlerini anayasa değişikliği üzerine çekmekti. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü taslağımız şu anda tartışması devam eden seçim sistemi, hükümet sistemi, cumhurbaşkanlığı gibi konulara çözüm bulmakta. Gençler yaptı, sıra Meclis'imizdedir." şeklinde anayasa çalışmalarını değerlendirdi. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Hüseyin Altaş, salonda bulunanların çoğunun gençlerden oluştuğuna dikkat çekerek, "1982 Anayasası şu anki toplumun ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olmadığı özgürlükleri kısıtlayan bir anayasadır. Bu taslağı hazırlayan gençler ihtiyaçları çok iyi görmüşler ve bu düşünceyle bir taslak hazırlamışlar." dedi. 

Programın sonunda Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Ayşe Türkmenoğlu'na anayasa taslağı teslim edildi. Türkmenoğlu, taslağın bir kopyasını alıp inceleyeceğini ve komisyona sunacağını söyledi. 

Etkinlikte ayrıca Genç ASAD üyeleri arasında yapılan anket sonucunda 2011 Altın Nesil Ödülü güvenli internet çalışmalarından dolayı BTK Başkanı Tayfun Acarer'e verildi. Tayfun Acarer, ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Avrupa'da internet şikayetleri yıllık ortalama 10 bin iken ülkemizde 200 bini geçmiş bulunmakta. Ülkemiz hassasiyetleri olan bir ülkedir, dolayısıyla güvenli interneti istemek bir haktır. Güvenli internete geçmek veya güvenli internetten çıkmak isteğe bağlı olup işlemler oldukça kolaydır." açıklamasında bulundu.




Cihan