İki savcının kullandığı odadan Erdinç Hakan Özdabakoğlu'nun bilgisayarı çalındı.
 
Ankara Adalet Sarayı'nda güvenlik kameralı önleme rağmen savcıların bilgisayarının çalınması engellenemiyor. Memur Suçları ve Kaçakçılık Büroları'nda çalışan 10 savcının bilgisayarının çalınmasının ardından bir savcının daha bilgisayarı kayıplara karıştı.
 
Ankara Adalet Sarayı'nda akıllara durgunluk veren soygun olayları devam ediyor. Ankara Başsavcılığı'nın koridorlara taktırdığı kameralar da soruna çare olmadı.
 
Daha önce birçok önemli soruşturma ve dosyanın kayıtlı olduğu 10 savcının bilgisayarının çalınmasının ardından duruşma savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu'nun bilgisayarı da çalındı.
 
KAPIDA ZORLAMA OLMAMIŞ
 
Hırsızlık sonrası yapılan incelemede kapıda zorlama olmadığı anahtarla kapının rahatlıkla açıldığı tespit edildi. Bilişim polislerinin yaptığı incelemede parmak izi de alınarak daha önceki soygunlarla karşılaştırma yapılacağı kaydedildi. Bilgisayar hırsızlıklarıyla ilgili yürütülen soruşturmalarda ise şüpheliler tespit edilmezken olayların aynı elin ürünü olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.
 
TEK BİLGİSAYAR ALINDI

Bilgisayar hırsızlığı ile ilgili yapılan incelemede savcı Özdabakoğlu'nun odasında bulunan hiçbir dosyanın alınmadığı ve değerli eşyalara dokunulmadığı bildirildi. Aynı odayı iki savcının kullandığı belirtilirken savcı Yakup Ünal Demir'in bilgisayarına dokunulmadığı ortaya çıktı.
 
Odalarda başka hiçbir değerli eşyayı almayan hırsızların sadece belirledikleri savcıların bilgisayarlarını çalması dikkat çekti. Kamera görüntüleri incelenirken odaya giren çıkanların ifadesine başvurulacağı kaydedildi. İlk etapta yedek anahtarların bulunduğu odacıların ifadesine başvuruldu. Odacılar, bilgisayarların çalınmasıyla ilgililerinin olmadığını savundu.
 
MADDİ DEĞERİ YOK
 
Öte yandan savcıların çalınan bilgisayarlarının IP adreslerinden tespitine çalışılırken bilgisayarların eski olması nedeniyle piyasa fiyatının 100 lira civarında olduğu öğrenildi. Savcılık bilgisayarların içindeki bilgilerin çalınmış olabileceği üzerinde duruyor.
 
Önemli soruşturma kayıtları vardı
 
Daha önce önemli soruşturmalar yürüten dört savcının bilgisayarı art arda çalınmıştı. Hırsızlık vakası 5. katta görevli savcılardan Bora Coşar, İsmail Kırışık, Mehmet Cihan Kısa ve Ali İhsan Ersürmeli'nin başına gelmişti. Savcıların memur suçlarındaki çalışmaları ve birçok önemli konuyu soruşturmaları dikkat çekmişti.
 
Soruşturma sürerken daha önce de 6 savcının bilgisayarının çalındığı ve faillerinin bulunamadığı tespit edilmişti. Hırsızlar Adliye Sarayı'nın bilgisayar erişim ağının sağlandığı yeraltı sistem kanalına girerek 300 metrelik fiber optik kabloyu da kesmişti.


 

GÖKHAN ÖZDAĞ - BUGÜN GAZETESİ