Ankara Barosu Başkanlığı, kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"Bugün, Ankaralı avukatların hem mesleklerini yüceltmek hem de Cumhuriyet'le kenetlenmek için bir çatı altında toplandıkları 14 Temmuz 1924'ün yıldönümü.

Baromuzun 93. kuruluş yıldönümünü, yaklaşık bir yıldır içinde bulunduğumuz  'Olağanüstü Hal' koşulları altında kutluyoruz.

Cumhuriyet'in ışığı ile Anadolu'nun yeniden inşa edilmeye başlandığı günlerden bugüne Ankara Barosu, baro kurumsal kimliği ile toplumsal hayatın nefesi olmuştur.

Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına yönelen saldırılar ve ülke bütününü ilgilendiren gelişmelere kayıtsız kalmamak, Baromuzun geçmişten bugüne temel ilkelerinden birisidir.

Baromuz, meslek kuruluşu olmanın yanı sıra demokrasinin yaşaması için zorunlu olan hukuk devleti prensibini yaşatmaya yönelik en güçlü meslek örgütlerinden biri olarak, sorumluluklarının gereğini cesaretle yerine getirmek için çalışmaktadır.

Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına yönelen her türlü saldırı karşısında, yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmenin verdiği güçle ve kararlılıkla durmaktadır. Bu misyonu geleceğin bilincine aktarmak için uğraş vermektedir.

Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliğin temel taşını oluşturan hukuku ve hukukun üstünlüğünü korumak, Başkent Barosu olarak Ankara Barosu'nun en önemli görevidir ve öyle kalmaya devam edecektir.

Bu doğrultuda 93. yaşımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Cumhuriyet'e olan bağlılığımızın verdiği güçle kutluyoruz."



ANKARA BAROSU ATA'NIN HUZURUNDA

Ankara Barosu Yönetimi ve Baro'ya kayıtlı avukatlar, 93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Anıtkabir ziyaretinde Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan, Genel Sekreteri Aşkın Demir, Saymanı Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Hamit Baykara, Şırahbil Emre Acer, Özgür Ökmen, Birgül Tavşan Kayıran ve Çağrı Ayhan Şenel, merkez, kurul ve komisyonlarda görevli avukatlar ile Baro'ya kayıtlı avukatlar hazır bulundu.

Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çenek sunup saygı duruşunda bulunan Hakan Canduran, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Hakan Canduran, deftere şunları yazdı:

"Yüce Atatürk,

Ankara Barosu'nun kuruluş yıldönümünde huzurunuzdayız.
Baromuzun 93. kuruluş yıldönümünü, ne yazık ki yaklaşık bir yıldır içinde bulunduğumuz Olağanüstü Hal koşulları altında kutluyoruz.

Bilmenizi isteriz ki Ankara Barosu olarak, koşullar ne olursa olsun 93 yıldır ilkeleriniz ışığında yürüyoruz. Kurulduğumuz günden beri Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü cesaretle savunduk; Cumhuriyet düşmanlarıyla yılmadan mücadele ettik. Bu mücadelemizi bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla sürdüreceğimize huzurunda söz veriyoruz.
93'üncü yaşımızı da Siz'in ilkelerinize ve kurduğunuz Cumhuriyet'e olan bağlılığımızın verdiği güçle kutluyoruz."

hukukihaber.net