Giresun Valiliği yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Tokat'ta düşen askeri helikopterin Jandarma Genel Komutanlığına ait olduğunu belirtti.

Helikopterde Jandarma Genel Komutanlığından 3 personel bulunduğunu ifade eden yetkililer, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığındaki görevlerinin ardından personelin helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığındaki pistten Ankara'ya dönmek üzere sabah saatlerinde yola çıktığını kaydetti.

ŞEHİT OLAN 3 ASKERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 3 askerin kimliği belli oldu.

Tokat Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 09.50'de Giresun'dan kalkan ve Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait ''Skorsky'' tipi askeri helikopterin Tokat sınırları dahilinde merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde saat 10.45 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bildirildi.

Kazada Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın şehit olduğu açıklandı.

TOKAT VALİSİ YILMAZ: KURTULAN YOK

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, düşen askeri helikopterle ilgili olarak, ''Bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' dedi.

Vali Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü yönünde bölgedeki vatandaşlardan ihbar geldiğini, bunun üzerine bölgeye jandarma birliklerinin, itfaiye ve acil yardım ekiplerinin, arama kurtarma timlerinin gönderildiğini söyledi. Yılmaz, ''Helikopter yanmış, arkadaşlarımız olay yerine ulaştı, şu anda onunla uğraşıyor'' dedi.

Helikopterde bulunan personel sayısı ile ilgili henüz kendisine net bir bilgi gelmediğini belirten Yılmaz, helikopterin Tokat'tan kalkmadığını ifade ederek, ''Dışarıdan gelen bir helikopter. Askeri, jandarmaya ait bir helikopter olduğu için personel ile ilgili rakamı tam teyit etmediğim için söyleyemiyorum. Sayı yok ama bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' diye konuştu.

Şerif Yılmaz, helikopterin Giresun'dan havalandığı bilgisini aldıklarını sözlerine ekledi.


aa