Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK), Kanyon AVM'de düzenlenen "Kanyon Şarap Tadım Günleri" etkinlikleri kapsamında küçük yaşta çocuklara alkollü içki sunulması olayı ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. TAPDK'nın şikayet dilekçesinde, etkinliği düzenleyen Vinovasyon Şarapçılık ve katılımcı şarap firmalarının sorumluları ile Kanyon'un yetkililerinin cezalandırılmasını istedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İZİN VERDİ

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan şikayet dilekçesinde, Vinovasyon Şarapçılık firmasının Kanyon Alışveriş Merkezi'nde şarap üreticilerinin katılımıyla 14-15-16 Aralık 2012 tarihlerinde düzenlenecek etkinlik için yaklaşık 1 ay önce kendilerinden izin istedikleri belirtildi.

23 FİRMA İÇKİ DAĞITTI

Vinovasyon firmasının izin talebini içeren dilekçelerinde, içki sunumu için Şişli Belediye Başkanlığı'ndan alınan izin yazısının da eklendiği vurgulanan suç duyurusu dilekçesinde, yapılan incelemede uygun belgelere haiz bulunulduğundan 23 firmanın etkinlik süresince içki sunumuna izin verildiği anlatıldı. Dilekçede TCK'nın 194. maddesi gereğince 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve içki 4733 sayılı yasa uyarınca da içki ruhsatının iptal edilmesi istendi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ruhsat iptali ve hapis gelebilir

Ancak, etkinlik sonrasında yazılı ve görsel basında yer alan haberlerden söz konusu etkinlikte 18 yaşından küçüklere de alkollü içki sunumu yapıldığının anlaşıldığı ifade edilen şikayet dilekçesinde, organizasyonu yapan Vinovasyon Şarapçılık ve ilgili şarap firmaları ile Kanyon Alışveriş Merkezi yetkililerinin "küçüklere alkollü içecek satışı veya sunulmasını" yasaklayan 4250 sayılı yasanın 19 ve 28 maddeleri gereğince para cezası ile cezalandırılması, aynı suçtan TCK'nın 194. maddesi gereğince 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve 4733 sayılı yasa uyarınca da içki ruhsatının iptal edilmesi istendi.