11 mayıs 2013 tarihinde E.A.'nın ailesinin, E.A.'nın bir uzman çavuşun evinde olduğunu söyleyerek kolluk kuvvetlerine müracaatta bulunduğunu belirten Çakabey, "Daha sonra mağdure ve ailesi bu kişilerden şikayetçi olma adına kolluğa gidip beyanlarını sundular, ifadelerini verdiler ve bu ifadeler üzerine isimleri geçen şüpheliler savcılık makamınca gözaltına alındı, bir kısmı tutuklandı. Çünkü mağdurenin farklı tarihlerde beyanları oldu. Mağdure şu ana kadar 3 veya 4 defa beyanlarda bulundu. Her beyanda da farklı farklı isimler geçti ve bu yüzden dosyamızda 4 ve 6 olarak geçse de şu an şüpheli sayısı 8'dir. Bu 8 kişiden 4 kişi tutuklandı. Ancak Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine şüpheliler tahliye edildi." ifadelerini kullandı.
 
Mahkemenin vermiş olduğu tahliye kararından sonra halk arasında çok geniş bir tepki oluştuğunu ifade eden Canan Çakabey, "Savcılık makamı şu an hem bizim hem bakanlığın tutuklamaya ilişkin talebini değerlendirme aşamasında. Biz, henüz bir sonuç alamadık. Hem tutuklanmaya ilişkin hem dosyad ki gizlilik kararının kaldırılmasına ilişkin başvuru yaptık ama savcılıktan olumlu ya da olumsuz bir netice verilmedi." şeklinde konuştu.
 
E.A. için koruma talebi olup olmadığını sorulması üzerine Çakabey, "Savcılıktan koruma talebinde bulunduk ama basına bu farklı bir şekilde yansıtıldı. Mağdure, ailesi ile birlikte kalıyor ve ailesi mağdurenin arkasında. Ailenin mağdureye çok ciddi bir destekleri söz konusu, fakat basına yansıdıktan sonra aile de şu an çok ciddi bir şekilde mağdur." dedi.
 
Şüpheliler hakkında birimleri tarafından idari tahkikat başlatıldığını söyleyen Çakabey, "Şu an dosyada gizlilik kararımız devam etmekte. Gizlilik kararı kalktığında ya da bu kişilerin tutuklanması yönünde bir karar çıktığında biz bunu tekrardan basınla paylaşacağız." diye konuştu.
 
Canan Çakabey, 'Şüphelilerin tahliye edilmesindeki gerekçe nedir?' sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Delillerin büyük oranda toplanmış olması ve kamu görevlisi olması sebebiyle kaçma şüphelerinin olmadığına kanaat getirildiği için tahliye edildi. Fakat direk tahliye değil adli kontrol hükümlerine tabi tutularak serbest bırakıldılar."