Yaklaşık 100 avukat katibi, haklarının korunmasını istedi. Katiplik kimlik kartlarını adliye önüne atan katipler, “Kanuna aykırı genelge olmaz”, “Baro uyuma, katibine sahip çık” şeklinde pankart açıp, slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Katibi Yunus Demiray, yasada reform çalışmalarına karşı olmadıklarını ancak düzenlemelerin avukatları olduğu gibi kendilerini de zor durumda bıraktığını kaydetti. Düzenlemenin, yıllardır icra daireleri ve mahkeme kalemlerinde çalışan tüm katiplere bir anda yasak getirdiğini ifade eden Demiray, düzenlemenin avukatlar kanununda yer alması halinde işsiz kalacaklarını vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Adaletliler Derneği ile birlikte “Avukat katibi meslek edindirme programı” düzenlediğini hatırlatan Demiray, buna karşın Adalet Bakanlığı’nın avukat katiplerini görmezden geldiğini savundu. Demiray şöyle konuştu:
“Biz icra müdürlüklerinin değil avukatların çalışanlarıyız. Ancak personel yetersizliği sebebiyle icra müdürlüklerinin verdikleri işleri de yapmamızın cezasını Adalet Bakanlığı’nın 92 nolu genelgesi ile çekiyoruz.”






Demiray, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde avukat katipleri için çıkartılan yasanın benzerinin kendileri içinde çıkartılmasını istedi.





Cihan