Savcılık, iş ve sosyal güvenlik alanında uzman olan avukat Sönmez’in kullandığı maddeler sonucu zehirlenerek öldüğünü belirterek, odasına en son giren kişi olarak tespit edilen masör M.P. hakkında dava açılmasına yer olmadığına dair karar verdi.

Sönmez’in, ölümün ardından kendisi gibi avukat olan eşi Figen Sönmez’in yakın çevresine, “Eşimin arabası, çantası ve cüzdanı kayıp. Ağzından kan sızıyordu. Bu bulgular ışığında cinayete kurban gittiğine inanıyorum” demişti.

Sönmez’in 29 Temmuz 2012’de bir otel odasında bir otel odasında ölü bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Otelin kamera kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda Sönmez’in odasına en son M.P.’nin girdiği tespit edildi. M.P. soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alındı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ÇOKLU MADDE ZEHİRLENMESİ

Sönmez’in kesin ölüm sebebinin ilişkin Adli Tıp Kurumu’nca 31 Ekim 2012’de soruşturma dosyasına gönderilen raporda, Sönmez’in ölümünün çoklu madde zehirlenmesi sonucu meydana geldiğinin belirtildi.

Olay yeri ve cesedin durumunda herhangi bir zorlama olmadığı ifade edilen raporda, zorla madde vermenin, söz konusu olmadığı, şüpheli M.P.’ye atfedilebilecek ölüme sebebiyet verebilecek, eylemin bulunmadığı belirtildi. Sönmez’in ölü olarak bulunduğu odada yapılan incelemede tespit edilen sentetik uyuşturucu maddeye benzer maddelerin kanında yapılan incelemede de tespit edildiği ifade edildi.

DAVA AÇILMASINA YER YOK

Olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sönmez’in bu maddeleri kullanmak amacıyla bulundurduğunun anlaşıldığını belirterek, Sönmez’in kullandığı maddelerin zehirlemesi sonucu öldüğü şüpheli M.P.’nin ölüm olayında herhangi bir suçu bulunmadığı gerekçesi ile hakkında dava açılmasına yer olmadığına dair karar verdi.