Dava konusu olay 2008 yılının Aralık ayında meydana geldi. Bir icra takibi için Manavgat’a giden avukat 28 yaşındaki F.Ü., 2 yıldır müvekkili olan 43 yaşındaki Hüseyin S. ile akşam yemeğinde buluştu. Gece yarısı F.Ü.’yü Antalya’ya bırakmak üzere yola çıkan Hüseyin S., iddiaya göre Antalya’ya geldiklerinde aracı yol kenarına park edip kapılarını kilitleyerek genç kadına cinsel saldırıda bulundu. Daha sonra F.Ü.’nün şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Hüseyin S., 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


TUTUKSUZ GELDİ, CEZAEVİNE KONULDU

’Nitelikli cinsel saldırı’ ve ’hürriyeti tahdit’ suçlarından 9- 16 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin S., Antalya 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Hüseyin S. avukatıyla birlikte katılırken, davacı avukat F.Ü. katılmadı. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, tarafların son savunmalarını sordu.



F.Ü.’nün avukatı, olayın ardından müvekkilinin ruh sağlığının bozulduğunu ileri sürerken, Hüseyin S.’nin avukatı ise tecavüz girişiminin söz konusu olmadığını, müteahhit ile avukat arasında duygusal yakınlık olduğunu iddia etti.


Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hüseyin S.’ye ’Nitelikli cinsel saldırı’ ve ’hürriyeti tahdit’ suçlarından 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kararı duyunca şok yaşayan Hüseyin S., cezaevine götürüldü.









DHA