Facebook'ta avukatlar arasında "ARABULUCULUĞUN HUKUKÇU OLMAYAN KİŞİLERCE YAPILMASINA KARŞIYIZ!!!" başlığı ile yapılan paylaşım şu şekilde.
 
"ARABULUCULUĞUN HUKUKÇU OLMAYAN KİŞİLERCE YAPILMASINA KARŞIYIZ!!!"

Arabuluculuk Sistemi hukuki problemlerin mahkemeler önüne gelmeden, kişilerin “Arabulucu” bir kişi huzurunda uzlaştırılması, amacını taşımaktadır.
 
Kanun Tasarısında ise, Hukukçulardan başka kişilerin de arabulucu olabileceğine dair düzenlemeler vardır. 

Tasarı Yasalaşırsa, Devlet Tazminat, Alacak davaları gibi özel hukuktan kaynaklanan davalardan elini çekecektir. Bu adaletin özelleştirildiği anlamına gelmektedir.

Yıllardır, “icra daireleri özelleşsin” diyen, tahsilatçı olma heveslilerinin(!) bize çok komik bir fıkra gibi gelen, talepleri gerçek oluyor.


Bilindiği gibi ülkemizde, mevcut 73 bin avukat vardır ve bu sayı her geçen yıl ortalama 7000 yeni avukatın daha mesleğe girmesiyle artmaktadır. Hal böyle olurken, yeterli sayıda hukukçudan çok daha fazlasının bulunduğu ülkemizde, Hukuki Meselelerin hallinin, sadece 100 saat hukuk seminerine tabi olacak kişilere verilmesi, Kanun Koyucunun hukuki meselelerin çözümünde hukukçu olmayan ( hukuk nosyonu olmayan) kişilere, hukukçulardan daha çok güvenmesi manasına gelmektedir.


Arabulucular mutlaka Avukatlardan seçilmelidir. Ancak seçiminde, barolarca meslek içi eğitime tabi tutulması veya başka bir seçme veya atama yöntemi benimsenebilir.


Avukat (ya da Hukuk Fakültesi mezunu) olmayan kişilerin ARABULUCU olması, kabul edilemez…!!!


“Arabuluculuk Yasası” Düzenlenirken, Avukatlık Kanunu 35/A maddesi görmezden gelinmemelidir. 


Ad- Soyad
İmza
 
Facebook'ta, Avukatlar, bu paylaşımın yetkililere, Adalet Bakanlığı'na, Türkiye Barolar Birliği'ne, Bağlı bulunulan yerel barolara, Adalet Komisyonuna, Milletvekillerine, Bakanlara fakslanması, e-mail atılması için çalışma yürütmektedirler.(hukukihaber.net)