BDP'nin 'boykot' kararına rağmen Doğu ve Güneydoğu'daki 12 ilin barosuna mensup avukatlar, 'evet' için bir araya geldi. Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği öncülüğünde gerçekleşen toplantıda, parti için değil, millet için oy kullanılması gerektiği çağrısında bulunuldu. Yapılan açıklamada, "Geleceğe güvenle bakan, korkuyla değil, sevgiyle yönetilen güçlü ve demokratik bir Türkiye için, demokrasi için 'evet' diyoruz." denildi.

Gaziantep'te yapılan toplantıya Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Hatay, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Bingöl ile Kilis barosuna kayıtlı avukatlar katıldı. Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği, Anadolu Hukuk Derneği, Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği, Özer Hukuk ve Düşünce Derneği ve Harran Adalet ve Hukuk Derneği temsilcileri de görüşmede yer aldı.

Platform adına açıklama yapan Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Semiz, eksikliklerine rağmen daha özgürlükçü ve sivil bir anayasa için 'evet' dediklerini söyledi. Pakette yer alan düzenlemelerin demokrasiyi daha da ileri götüreceğine vurgu yapan Semiz, şöyle devam etti: "Hukuku değil, resmi ideolojiyi ve vesayet rejimini savunan, aldığı hukuksuz kararlarla hâkim ve savcılar üzerinde bir nevi tehdit mekanizması oluşturan HSYK kararlarının yargı denetimine açılması ve HSYK'nın çağdaş, geniş katılımlı demokratik bir yapıya kavuşturulması için 'evet' diyoruz. Hukuksuz ve ideolojik kararlarla TBMM'nin yasama yetkisini gasp eden, bağlı olduğu Anayasa'yı açıkça çiğneyen Anayasa Mahkemesi'nin daha demokratik bir yapıya kavuşturulması için getirilen yeniliklere 'evet' diyoruz. Fişlemelerin tarihe karışması için, memurlara ve emeklilere toplu iş sözleşmesi hakkı getirildiği için, bütün disiplin cezalarına karşı yargı yolları açıldığı için 'evet' diyoruz. Tekelleşmenin önüne geçildiği için, kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ile gazilerimizin daha iyi bir yaşama kavuşması için 'evet' diyoruz. Geleceğe güvenle bakan, korkuyla değil, sevgiyle yönetilen güçlü ve demokratik bir Türkiye için, demokrasi için 'evet' diyoruz."

Yaşar Semiz, paketin 12 Eylül cuntacılarına yargı yolunu açtığını da hatırlatırken, askerî müdahalelerinin bir daha yaşanmamasını istedi. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan'lara 'dur' demek için de anayasa değişikliğine 'evet' diyeceklerini dile getirdi. 12 Eylül'de zindanlarda işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz kalan devrimciler, ülkücüler, Kürtler ve diğer mağdurlar için referandumda 'evet' denilmesini istedi. Semiz, "Terör örgütlerine üye olmakla, darbe yapmayı planlamakla, faili meçhul cinayetlerin şüphelisi olmakla, insansız hava aracı Heronları düşürmeyi istemekle suçlanan kişiler hakkındaki soruşturmalar kaplumbağa hızıyla yürütülüyor. Darbe sanıklarına sahip çıkılırken, darbe sanıklarını kurtarmak için ortak çalışmalar yapılırken, YAŞ kararlarıyla sorgusuz ve sualsiz bir şekilde işinden ve aşından olanların hukuk önünde haklarını aramaları için 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.