Kanunu hazırlayan komisyonda bulunan Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Bursa Barosu Avukatları büyük ilgi gösterdi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Ortak Salon'da düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, 'Yeni Borçlar Kanunu'nun daha iyi bilinmesi açısından işin uzmanı bir ismi davet etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Uzun ve titiz bir çalışma döneminin ardından söz konusu kanunun tamamlandığını aktaran İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, hazırladıkları kanunun günümüz ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Kanunun yapım sürecinde İsviçre'de uygulanmakta olan Borçlar Kanunu'ndan Türkiye şartlarında uyabilecek nitelikteki yenilikleri aldıklarının altını çizen Burcuoğlu, genel olarak bakıldığında özgün yapının korunduğunu ve Eski Borçlar Kanunu'na göre daha iyi bir Borçlar Kanunu hazırlandığını sözlerine ekledi.

Kanunun yasalaştığı dönemde 'Ak Parti Kanunu' şeklinde ithamlara maruz kaldıklarını belirten Burcuoğlu, partilere özel kanun yapılamayacağını kaydederek, "7 ayrı Adalet Bakanı ile çalıştım ve hiç bir zaman dayatmalara maruz kalmadım" dedi. Burcuoğlu, daha sonra ise kanunda yapılan yenilikleri katılımcı avukatlara anlatarak, yeni kanun hakkında avukatları bilgilendirdi.