Ankara Barosu üyesi çok sayıda avukat, Ankara Adliyesi önünde toplandı. Türk bayrağı taşıyan avukatlar, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan 24 askerin fotoğraflarını adliye girişine astı. Cübbeleriyle teröre tepkilerini gösteren grup üyeleri, şehitler için önce saygı duruşunda bulundu. Avukatlar daha sonra İstiklal Marşı okudu. Bu sırada bazı avukatların gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Eyleme ayrıca bazı şehit aileleri ve vatandaşlar da destek verdi.

Şehit haberleriyle ilgili medyayı eleştiren Ankara Baro Başkanı Avukat Metin Fevzioğlu, Türkiye'nin en sistemli ve en acımasız bir hareketle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bunun küçümsenecek bir terör olayı olmadığını belirten Fevzioğlu, "Hainlere karşı cumhuriyeti koruma, soğukkanlı düşünme, ortak akla ulaşma ve tek vücut olma günüdür. Amaçları kardeşi kardeşe kırdırıp, bizi bölmektir. Hainler bunu başaramayacak. Meclis buna izin vermeyecek." dedi.

Çoğulcu demokrasiden ve hukuk devletinden ödün vermeden teröre karşı yürütülecek mücadelede Meclis'e destek vereceklerini kaydeden Fevzioğlu, Meclis'e taleplerinin yer aldığı, desteklerini belirten bir dilekçeyi tüm baro ve avukatlar adına ileteceklerini söyledi.

Grup üyeleri açıklamanın ardından Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi'ne yürüdü.

Cihan