CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ergenekon Terör Örgütü Davası ile ilgili savcının esas hakkında mütalaasında istemiş olduğu ceza hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Kurulu'nda gazetecilerin sorularına cevap veren Aygün, "Yargıya güvenmekten başka çaremiz yok." dedi.

Ergenekon Terör Örgütü Davası ilk açıldığı zaman 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıl hapis ile yargılandığını hatırlatan Aygün, yapmış olduğu savunma ve sonunda istenen cezanın bir kez ağırlaştırılmış müebbede düşürüldüğünü söyledi. Takdirin mahkemenin elinde olduğunu aktaran Aygün, "Mahkemenin aşamasını bekleyeceğiz. Savcının istemesi tabi ki önemli bir faktördür. İstenen cezalarda indirim olması demek ki süreç içinde kendimizi savcıya anlatabilmişiz." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLİ ŞAPKAMIN ALTINA SIĞINMADIM"

Hiçbir zaman için milletvekilliği şapkasının altına sığınmadığını vurgulayan Aygün, "Mahkemeye giderken de sanık kimliğimle gittim. Yakama her zaman olduğu gibi milletvekili rozeti takmadım. Yaptığım savunma bir müebbedi ortadan kaldırdığına göre bu anlamda bir iknada bulunabilmişim. İddia edilen suç hükümeti yıkmaya teşebbüs suçu. Bunları da hakimlere anlatacağız. Yargıya güvenmezsek insanlarda yasamaya ve yürütmeye güvenmezler. Bana daha hangi maddelerden hükümeti düşürmek istediğim elime geçmiş değil. Az çok biliyorum. Bir müebbetli sanık olarak da mutluyum diyemiyorum ama bunu aşacağıma kesinlikle inanıyorum" diye konuştu.

"O PARA ÖZ BE ÖZ BENİM"

Dava sürecinde 2.5 milyon Eurosuna el konulan Aygün, "2.5 milyon Euro, Ergenekon terör örgütünün parası olduğu için bir suçlama var. Ben iş adamıyım. 32 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Bu benim öz be öz paramdır. Bununla ilgili MASAK inceleme yapmıştır. MASAK'ın yaptığı inceleme raporunda paranın 275 sanıkla ilgili hiçbir şey bulunmadığını rapor verdi. Rapor savcıya geç gitmiş olabilir veya raporu görmemiş olabilir. Paraya 2008 yılının Ağustos'un da el konulmuştu. Daha sonra itiraz ettim. 2,5 milyon Euro yerine gayrimenkul verdim. Paramı almıştım çünkü ticaret yapıyorum" diye konuştu.



Kaynak: AA