"Hukuka göre şimdiye kadar Fenerbahçe’nin çoktan küme düşmüş olması lazımdı. T.F.F’nin kuralları bunu söylüyor ama bir diğer yandan da hala kanıtlanabilmiş bir suç yok. Savcıların ellerinde çok güçlü bilgi ve belgeler olmasa böyle bir operasyona girişmezlerdi. Size T.F.F’nin bu sezon için aldığı karar açıklanmadan önce söylediğim gibi bu dava sonunda Fenerbahçe’nin küme düşürülmeyeceğini söyleyebilirim. Aziz Yıldırım’ın da ilk mahkeme de serbest bırakılacağını düşünüyorum." (Av. Erdem Kestaneci)


Genç İSİAD’ın iki hukukçusu Av. Erdem Kestaneci ve Av. Recep Seyhan ile yapmış olduğumuz röportajımızın ikinci bölümünü yayınlıyoruz. İlk bölümünde Yeni Anayasa’yı konuştuğumuz ikiliye ile bu kez güncel şike mevzusu, neden bu meslek ve özel yaşamlarını sorduk.

İlk bölümü okumak için tıklayınız

İşte röportajın ikinci bölümü

BU MESLEĞİN DÜRÜSTÇE VE YALANSIZ YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN

Erdem Bey neden bu meslek ?


E.K: Açıkçası biraz önce ifade ettiğim gibi aslında aileme rağmen bu mesleği seçtim. Onlar avukatlık yerine daha farklı meslek kollarını icra edebileceğim üzerinde duruyorlardı ama benim için bu meslek çok kutsal. Bu mesleğin sadece para için değil bu mesleğin yalansız-dolansız, dürüstçe ve ilkelice yapılabileceğini göstermek için bu mesleği seçtim. Bu seçimden dolayı her geçen gün daha da mutlu oluyorum.

Peki, Recep Bey sizi bu mesleği icra etmeye iten sebepler nelerdi ?

R.S: Erdem Bey'in dile getirdiği sebepler tabi ki benim içinde geçerli. Aynı zaman da bu sebepler bizi birleştiren, ortaklık yaptıran sebepler…

FENERBAHÇE KÜME DÜŞÜRÜLMEYECEK

Biraz da hala güncelliğini koruyan konulara değinelim. Erdem Bey Fenerbahçe küme düşecek mi?


E.K: Hukuka göre şimdiye kadar çoktan düşmüş olması lazımdı. T.F.F’nin kuralları bunu söylüyor ama bir diğer yandan da hala kanıtlanabilmiş bir suç yok. Savcıların ellerinde çok güçlü bilgi ve belgeler olmasa böyle bir operasyona girişmezlerdi. Size T.F.F’nin bu sezon için aldığı karar açıklanmadan önce söylediğim gibi bu dava sonunda Fenerbahçe’nin küme düşürülmeyeceğini söyleyebilirim. Aziz Yıldırım’ın da ilk mahkeme de serbest bırakılacağını düşünüyorum.

AZİZ YILDIRIM İLK MAHKEMEDE SERBEST KALACAK

Fenerbahçeliler Erdem Bey’in sözlerini okuyunca heyecanlanacaklardır…


R.S: Erdem bey bir hukukçu ve meseleye hukuki açıdan yaklaşım gösteriyor. Bakalım zaman ne gösterecek. Bende Erdem Bey gibi Aziz Yıldırım’ın ilk mahkeme de serbest bırakılacağını düşünüyorum. Herhangi bir küme düşürülme olayının gerçekleşeceğini de düşünmüyorum. Olaylara biraz da yayın hakları-yayıncı kuruluş ekseninde bakıldığını tahmin ediyorum. Çok büyük rakamların döndüğü bir sektörden bahsediyoruz. (Gülüşmeler)

En son izlediğiniz film

R.S: Çok fırsat bulamıyorum ama geçtiğimiz günlerde elime Moby Dick 2010 geçmişti.

E.K: Ben de çok fırsat bulamıyorum yoğunlardan. Limitsiz isimli güzel bir film izlemiştim.

En son okuduğunuz kitap

R.S: Ara sıra takip ettiğim kitaplar var. Enerji hukuku ile ilgili çalışmalar yapıyorum.

E.K: Bu aralar kitap okumaktan ziyade kanun ezberlemekle meşgulüm (Gülüşmeler)

Gazeteniz ?

R.S: Zaman Gazetesi her gün ilk olarak okuduğum gazetede. Daha sonra gün içinde hemen hemen bütün gazetelere göz atıyorum.

E.K: Ben de Recep Bey gibi gün içinde neredeyse bütün gazetelere bakıyorum.

HABERLERİNE GÜVENDİĞİM SİTELER ÇOK AZ

Takip ettiğiniz internet siteleri ?


R.S: Bilgisayar başında olduğum sürece bir çok farklı haber sitesi takip ediyorum. Bilhassa www.habertimes.com ve www.samanyoluhaber.com her gün takip ettiğim siteler.

E.K: Takip ettiğim çok fazla sayıda haber sitesi var fakat haberlerine güvendiğim çok az.

AYNA PROGRAMI’NIN ÇOK TAKİP EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

TV’de hangi programları takip ediyorsunuz ?


R.S: TV izlemek gibi bir lüksümüz yok maalesef. Fırsat bulursam belgesellere bakıyorum.

E.K: TV izleyecek zaman aralığı bulduğum da Ayna’yı izlemeye gayret ediyorum. Bu programın çok takip edildiğini düşünüyorum.

Okurlarımız size nasıl ulaşabilirler ?

www.seyhankestaneci.com isimli web sitemizden bize istedikleri zaman ulaşabilirler.


samanyoluhaber