MHP lideri Devlet Bahçeli, Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Bahçeli, Alan'a köstekli bir saatle oltu taşı tespih hediye etti. Üzerinde ay yıldız bulunan tespihin imamesinde MHP'yi temsilen üç hilal bulunduğu öğrenildi. Köstekli saatin ise MHP'nin 40. kuruluş yıldönümü olan 2009'da özel üretildiği belirtildi.

"Yıldıramazlar"
Edinilen bilgiye göre Alan, görüşmede kendi durumuyla ilgili şunları söyledi: 'Cezalar beni yıldırmayacak. Kendimle ilgili değil, ülke adına endişeleniyorum. Türkiye bölünmeye, dönüştürülmeye çalışılıyor. Mahkeme kararı haksız ve hukuksuz. Asla darbe fiili içinde olmadım. Böyle bir plan da yok, teşebbüs de. Savunmamda da söyledim. Suçlandığım tarihlerde Kuzey Irak'ta PKK ile mücadele etmekteydim. Birkaç kez ölümle burun buruna geldim. Allah korudu buna inanıyorum. Ölene kadar burada yatmaya hazırım. Yeter ki vatanım, milletim ayakta kalsın. Vatan sağ olsun. Milletin birliği ve beraberliği söz konusu olduğunda bin tane Engin Alan feda olsun.'
Görüşmede Alan'ın Ankara Sincan Cezaevi'ne nakli de gündeme geldi. Sağlık sorunları olan eşi Nevin Alan'ın İstanbul'a gidip gelmekte zorlandığını belirten Engin Alan'ın, Sincan'a naklini isteyeceği öğrenildi. Bahçeli'nin cevaben 'Biz de üzerimize düşeni yaparız' dediği kaydedildi.

Başdanışmandan terör sunumu
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Alan, hem İstanbul Milletvekili hem de başdanışman sıfatıyla Bahçeli'ye bir sunum yaptı. 'Bölücü terörle mücadele' başlıklı raporda, artan terör olaylarına yer veriliyor. Silahlı mücadeleyle müzakerenin aynı anda yapılamayacağı belirtilen raporda, uluslararası desteğin öneminin altı çiziliyor.

"Adaletin köküne dinamit koymayın"

Bahçeli, çıkışta yaptığı açıklamada sert konuştu:
"Siyasi iktidardan isteğimiz şudur: Mahkeme süreci içerisinde bu mahkeme sürekli sorgulanmış, sanıklar infaz edilecek tarzda bazı değerlendirmeler olmuştur. Mahkeme sonuçları belli olduktan sonra da hukuk bilgisi ne olduğu anlaşılmaz insanlar tarafından bu mahkemenin sorgulanması, cezaların haklı gösterilecek tavırlar içinde olunması milletimizi üzmektedir. Karar, gerekçeleriyle kısa sürede açıklanmalıdır. Yargıtay acilen çalışma yaparak rahatsızlıkları giderecek yolu bulmalıdır. Program diye adaletin köküne dinamit koyanlar bu tavırlarından vazgeçmeli. Televizyonlar aracılığıyla bu şahsiyetleri karamsarlığa itmek isteyen yanlış zihniyete artık dur demek lazım."

Akşam