Türkiye Barolar Birliği Başkanı V. Ahsen Coşar, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in, "HSYK neden hakimlerin yerini değiştirdi. Bu konuya açıklık getirsin" çağrısını "çok anlamlı ve ilginç" bir çağrı olarak değerlendirdi.


-"DİSİPLİN SORUŞTURMASI GEREKEBİLİR"-

Coşar ANKA'ya yaptığı açıklamada, tutuklamaların sürdüğü "Balyoz" davasında, sanık avukatları savunmalara devam edip etmemeyi masaya yatırmasını ise "kişisel bir karar" olarak değerlendirdi.
Coşar, avukatların görevlerini bırakmaları durumunda, CMK hükümleri gereği İstanbul Barosu'nun, sanıklara müdafi tayin edeceğini ifade etti. Sanıkların istememesi durumunda da mahkemece avukat tayini yapılacağını dile getiren Coşar, "CMK'dan gelecek avukatın o görevi kabul etmemesi durumunda, disiplin soruşturmasını gerektirir. Bu avukatlara disiplin hükümleri uygulanabilir" dedi.
Avukatların müdafilik görevlerini bırakmasının "kişisel bir tercih" olarak değerlendiren Coşar, "Böyle bir tercihte bulunulursa ben bir şey söylemem. Kişisel bir tercihtir. Bu tercihe de saygı duymak gerekir" diye konuştu.

HSYK'dan 'Balyoz Davası' hakimiyle ilgili açıklama

-"BAKANIN ÇAĞRISI ANLAMLI"-

Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in, "HSYK neden hakimlerin yerini değiştirdi. Bu konuya açıklık getirsin" çağrısını "çok anlamlı ve ilginç" bir çağrı olarak değerlendiren Coşar, şöyle devam etti:
"Sayın Bakan neden göreve çağırdı? HSYK'nın bildiği ancak açıklamadığı hususlar varsa, kurulu açıklama yapmaya davet eti. HSYK'nın hakimlerin görev yeri değişikliğiyle ilgili, gerçekten kabul edilebilir, makul hukuki gerekçeleri varsa açıklaması gerekir. Normal koşullarda duruşmadan önce heyette değişiklik yapmak, hukuki değil. İnsanın içine sindirebileceği bir durum değil. Olağan bir şey değil. HSYK'nın yetkisi var. Ama olağanüstü bir durum olduğu belli."(ANKA)
(EÖ/ÖMR)