Bakan Sadullah Ergin, bombalı saldırının yapıldığı Adalet Bakanlığı'nın önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ergin, Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı ile ilgili olarak, "Milli Müdafa Caddesi girişinde 2 adet el bombası atılmıştır. Bu bomba atma eylemi esnasında bir personel eşi hafif yaralanmış, tedavisi ayakta yapılmış ve taburcu edilmiş. Ufak çapta maddi hasar meydana gelmiştir. Tabi bu eylemle ilgili olarak, genel itibari ile şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Kendilerine düşünceleri ile milletin gönlünde yer bulamayanlar bu tip eylemlerle gündeme gelmeyi amaçlamaktadır. Ancak diğer yerlerde de olduğu ülkemizde şiddetin yerinin olmadığını herkes görecek. Hükümetimiz ülkemizin zaman zaman içerisinden geçtiği şiddet olaylarını sonlandırmak için yürüttüğü çalışmalara devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Hadiseyi kınayan Bakan Ergin, şöyle konuştu: "Düşüncesi olanları milletimize düşünceleri ile kendilerinin arz etmeye, milletten alacakları onayla iş yapmaya davet ediyorum. Bu tip korkak eylemlerle saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamayacağını ifade etmek istiyorum."

AK PARTİ GENEL MERKEZİNE LAV SİLAHI İLE SALDIRI

AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırı ile ilgili olarak ise "Doğrudur genel merkezimizden de bir süre sonra açıklama yapılacak. Genel merkezimize de muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır. Orada bir miktar maddi hasar söz konusu. Onun dışında sıkıntı yok. Onunla ilgili açıklama da genel merkezden yapılacak." dedi.

AK Parti’ye lavlı saldırı

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Adalet Bakanlığı'na atılan bombanın ses bombası olduğu söylendi, siz el bombası dediniz?' şeklindeki soru da Bakan Ergin, "İncelemeler devam ediyor. Parça tesirli bomba. Menşei tespit edildi, çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar ilerledikçe sizlerle de daha detaylı bilgileri paylaşırız." cevabını verdi.

"TÜRKİYE NE ZAMAN ÖNEMLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDEN GEÇSE..."

Nevruz kutlamalarının arefesinde bu patlamaların olmasının zamanlama olarak değerlendirmesinin sorulması üzerine de Ergin, sözlerinin şöyle sürdürü: "Değerli arkadaşlar Türkiye önemli bir zaman dilimi içerisinden geçiyor. Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa, ne zaman yeni bir atılım yapılsa bu tür provokatif eylemlerle karşılaştık, geçmişte de karşılaştık. Ama bunlara karşı bizim çalışmalarımız hazırlıklı yola çıkarken zaten bunları öngörüyorduk. Bu tür sabote girişimleri ile karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk. Olmamasını temenni ederdik ama bu yada bundan sonra gelecek farklı sabote girişimleri doğru yönde atıldığını düşündüğümüz adımlardan bizi alıkoyamaz. Biz ülkemiz için doğru bildiğimiz istikamette kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Daha sonra gelişmeleri içişleri bakanlığımızla paylaşır, şu aşamada daha fazla bir şey ifade etmeyeceğim. Bir takım bulgular var fakat soruşturmanın selameti açısından bunları şimdi paylaşamam. Yaralan kişinin kimliği, bakanlıkta çalışan bir personelimizin eşi, önemli bir şey yok. Türkiye'deki sorunların çözümü bazı insanları rahatsız edebilir. Önümüzdeki süreci izlemeye devam edelim inşallah hayırlı gelişmeler olacak."


Cihan