Ergin, "Önden ve arkadan sıkıştırdılar, kıpırdayamıyoruz." yorumunda bulundu.

Bir dizi temasta bulunma üzere Brüksel'e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AP'nin Türkiye raportörü Ruijten'le görüştü. Toplantıya 20 dakika geç kalan Ruijten, gecikme nedenini, "Diğer araçlar arabamın önüne ve arkasına çok yakın park etmişler, çıkamadım. Bundan dolayı da geciktim, kusura bakmayın." şeklinde izah edince; Adalet Bakanı Ergin de şaka yollu ''Türkiye de sizin sıkışan aracınız gibi." karşılığını verdi. Ergin, "Türkiye'nin hali o araba gibi. Önden, arkadan çok yakın park ettiler bize, kıpırdayamıyoruz. Bize hareket alanı tanıyın ki biz de rahatça hareket edebilelim." şeklinde konuştu. Kısa süreli gülüşmelere neden olan Bakan Ergin'in yorumuna Ruijten sadece "Evet, evet." demekle yetindi.

Avrupa Parlamentosu'ndabir araya gelen ikili, yaklaşık bir saat görüştü. Çıkışta Cihan muhabirine konuşan Adalet Bakanı Ergin, toplantıda dokunulmazlık konusunun hiç açılmadığını ifade ederek, "Türkiye bu konuda anayasasında var olan düzenlemeler çerçevesinde yoluna devam ediyor." dedi.

"OLAĞAN DÖNEMDE YENİ BİR ANAYASA YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ"

AP raportörü ile görüşmenin, Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirmek açısından "son derece verimli" geçtiğini kaydeden Ergin, "Gelişen, değişen, demokrasisini güçlendiren Türkiye'nin bu değişimin, buralara yansıtılması gerekiyor." dedi.

Türkiye'deki yeni anayasa çalışmalarının da değerlendirildiğini ifade eden Adalet Bakanı "Türkiye hep olağanüstü dönemlerde anayasasını yapmış, değiştirmiş, askıya almış. Ama halkın oyları ile seçilmiş parlamenterlerin olağan bir dönemd, ama gelişen demokratik standartlara uygun bir anayasa yapmasının önemi tartışılmaz. Bu açıdan, bütün görüşmelerimizin odağında anayasa var. Bu da konu başlıklardan bir tanesi idi." şeklinde konuştu.



CİHAN