Karadeniz Sahil Yolu'nun en önemli akslarından olan Yakakent-Gerze karayolunun açılışı için havayolu ile Sinop'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sinop Havaalanı'nda Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Ak Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, kurum müdürleri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Bakan Yıldırım, ilk olarak yeni trafiğe açılan Sinop Havaalanı giriş yolunu inceledi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, Sinop Havaalanı'nın kısa süre içerisinde yapılacak çalışmayla uluslararası trafiğe açılacağını söyledi. Bakan Yıldırım, "Geçen gelişimizde hatırlarsanız, havaalanı ile ilgili, bir sözümüz olmuştu Sinop'a. 'Havaalanı pistini uzatacağız' demiştik. Hem de 'Sinop'a yakışan bir terminal yapacağız' demiştik. Pistle ilgili ihaleyi yaptık. Yer teslimi de yapıldı. İş başlayacak. Pistin boyu uzayacak. Standartları geliştirilecek. Toplam zannediyorum 25 milyon TL'lik bir iş. Onun için pistimiz biraz kapalı kalacak. Uçak seferlerini 7-8 ay durduracağız. Onun tarihini 2014'e falan vermişlerdi. Dedim ki 2013 çıkmadan bitsin. Tarihini değiştirdik. Dolayısı ile seri bir şekilde yapılacak. 2013 sezonunda da yeni terminal binasının ihalesini gerçekleştireceğiz. Yatırıma koyduk. Bunlar tamamlandıktan sonra artık Sinop, havaalanı bakımından havalimanına dönüşmüş olacak. Daha düzenli, daha farklı yerlere daha sık seferler yapılmış olacak" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Havaalanını kapatmadan çalışmalar yapılamaz mı?" sorusu üzerine Bakan Yıldırım, "Hayır, öyle bir istem yok. Onu yapsanız bile kapanır. Çünkü uçakların iniş kalkışında en az 200 metre sağında ve solunda inşaat olmaması lazım. Öyle bir usul yok. Öyle bir geniş arazimiz de yok. O konu işin ilmine ve tekniğine aykırı bir şey" açıklamasında bulundu.

Geciken yol çalışmaları konusunda bir basın mensubunun sorusuna ise Bakan Yıldırım, "Vatandaş yardımcı olması lazım. Kamulaştırma sıkıntısı oluyor. Vatandaşa 'ver şuradan bir evlik yer', fakat yok. Hiç kimse yardımcı olmuyor. Nasıl olacak? Biz yolu kime yapıyoruz? Vatandaşa yapıyoruz. Vatandaş da bize yardımcı olacak. 'Yol yapıyoruz' dediğimiz zaman bazıları ellerini ovalıyorlar. 'Yol yapıyorlar, yolumuzu bulalım' diyorlar. Böyle bir anlayışla bir yere varamayız. Türkiye'nin her tarafında yollar açıyoruz, yollar yapıyoruz.

Biz bunu niye yapıyoruz? İnsanımız rahat etsin diye. Çocuklarımıza daha güzel bir memleket bırakalım diye. Bunun için uğraşıyoruz. Bazen 10 bin kilometre yolu yapıyoruz yorulmuyoruz ama bir kilometre yolda bizi perişan ediyorlar. İşte kamulaştırma, istimlak bedellerinde uyanık avukatlar devreye giriyorlar. 'Sen verme ben ayarlarım, yarı yarıya bölüşürüz' diyorlar. Ondan sonra olan millete oluyor. Ama hepsini aşacağız" şeklinde konuştu.