CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Ayhan Çarkın tarafından İstanbul'da verdiği ifade sırasında bir kroki bilgisi verilmiş midir? Söz konusu kroki bilgisi dahilinde bir ceset araması yapılmış mıdır?" diye sordu.


Soru önergesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CMK. 250. maddesi ile görevli ve yetkili bölümünün 20 Ocak 2012 tarihli yazısıyla yanıtlayan Adalet Bakanı, soru önergesinde adı geçen hakkında, yazılı ve görsel medya organlarına yansıyan beyanları doğrultusunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2011/647 sırasında soruşturmaya başlandığı, soruşturma nedeniyle 26 Mart 2011 tarihinde adı geçenin savunmasının alındığı, savunmasında, önergeye konu yere ait herhangi bir kroki vermediği, beyanları doğrultusunda başlatılan soruşturma evrakının, yetkisizlik kararı ile birlikte CMK'nın 250. maddesi ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini söyledi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CMK 250. maddesi ile görevli ve yetkili bölümün 18 Ocak 2012 tarihli yazısını hatırlatan Bakan Ergin, şöyle dedi:
"Soru önergesinde adı geçen şüpheli hakkında 2011/129 numarası üzerinden soruşturma yürütüldüğü, 26 Mart 2011 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan kişinin beyanlarında herhangi bir kroki bilgisine rastlanmadığı, basın yayın organlarında krokiden bahsedilmesi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce şüpheliye İstanbul ili Silivri ilçesi ve Sakarya ili Sapanca ilçesinde 22 Aralık 2011 tarihinde yer gösterme işlemi yaptırıldığı, şüphelinin göstermiş olduğu adreslerde herhangi bir ceset veya suç unsuruna rastlanılmadığı bildirilmiştir." (ANKA)