Çankaya Köş-kü'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, "Benim şahsî kanaatim Anayasa'daki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde Yüce Divan olarak. Ama nihayetinde bu, hukuk tekniğiyle ilgili bir konu. Dolayısıyla ilgili makamların, sorumlu kurumların kararına bakmak lazım." dedi. Tutuklu yargılamalarla ilgili görüşünün bilindiğini hatırlatırken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki açıklamalarına da katıldığını söyledi.
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i dün Çankaya Köşkü'nde kabul etti. İki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Gül'e, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklu yargılanmasıyla ilgili görüşleri soruldu. Tutuksuz yargılanmayı destekleyen Gül, "Bu konulardaki fikirlerimi daha önceden de biliyorsunuz, tutukluluklarla ilgili görüşümün ne olduğunu. Sayın Başbakan'ın söylediği şeyleri ben de destekliyorum. Zaten bu konuları daha önce de ifade etmiştim, gerek Meclis'te gerek başka ortamlarda." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili TBMM'de yapılan çalışmalarla ilgili soruya da, "Bu konu ile ilgili ben söyleyeceklerimi hep söyledim. Şu konuyla ilgili soruları başkalarına sorun." karşılığını verdi.
 
Abdullah Gül, Kırgızistan'da son yıllarda yaşanan demokratikleşmeye de temas etti. Yeni anayasa ve yeni kanunlar yapıldığını, ara dönemin büyük bir başarıyla bitirildiğini ve Atambayev'in geniş katılımlı bir seçimle cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı. Kırgızistan'ın baharı geride bırakıp yaz aylarına girdiğini belirterek, Türkiye'nin her alanda Kırgızistan'a destek vereceğini, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda devam edeceğini vurguladı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev de konuşması boyunca Gül'e 'abim' diye hitap etti. Gül de buna 'kardeşimiz' diyerek karşılık verdi. Atambayev, konuşmasında 'Türk birliği' çağrısında bulundu.