Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Ceza Adaleti ve İnsan Hakları Konferansı' Görükle Kampüsü Mete Cengiz Konferans salonunda düzenlendi.

Bursa Boru Başkanı Avukat Ekrem Demiroz, güce karşı hukuku savunduklarını belirterek, "Barolar iktidarların yanında ve yandaşı olmazlar. Varlık sebeplerinden kaynaklanan bir doğal çatışma içindedirler. Yakın zamandaki zihniyet bu çatışmayı en üst düzeye çıkarmış durumda. Hukuka daha saygılı iktidarlar görmek dileği ile." dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise yaptığı konuşmada, konferansta önemli konuları ele aldıklarını belirterek, bu konuların insanlık var oldukça tartışmaya açık olacağını kaydetti. Emeği geçenlere teşekkür eden Dilek, bu konferansın bilim hayatına olduğu gibi sosyal hayata da katkılar sağlaması dileğinde bulundu.

Konferans öncesi Friedrich Ebert Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi Michael Meier ve Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers'de selamlama konuşması yaptı.



Cihan