“Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamaları” konulu Uluslararası Çalıştayında, 50 avukatla, İstanbul Barosunun yaptığı, Bilimsel toplantıya zorla girerek yaptığı eylemde yapılan hakaretler toplantıya katılan 30 baro başkanınca tepki ile karşılandı. Barolar bu yapılanları Baro Başkanları toplantında gündeme getireceklerini söylediler.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanına “satılmış, işbirlikçi, vatan haini, utanmaz” şeklindeki sözlerle hakaret eden protestocular, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından alkışlarla protesto edilerek uğurlandılar.
 
Fransa, İtalya, Fas, Hollanda, Brezilya, ABD, Çin, Kanada, İngiltere, Almanya ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke temsilcisinin konuşmacı,  Hukuk profosörleri, 30 Baro Başkanı ile pek çok hakim ve avukatın izleyici olarak katıldığı “Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamaları” konulu Uluslararası Çalıştay, başta İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 50’ye yakın İstanbul Barosu avukatı tarafından ellerinde bulunan pankartlar ve kırmızı kartlarla toplantının yapıldığı salona girilmek suretiyle protesto edildi.
 
Beraberlerinde getirdikleri avukatlık cübbesini kürsüye bıraktıktan sonra, ellerindeki kırmızı kartları başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar olmak üzere diğer katılımcıların önüne atan ve Birlik Başkanına “satılmış, işbirlikçi, vatan haini, utanmaz” şeklindeki sözlerle hakaret eden protestocular, baro başkanları, yerli ve yabancı hukukçular tarafından alkışlarla protesto edilerek uğurlandılar.
 


İstanbul Barosu'ndan arabuluculuğa kırmızı kart


gencbaro.org