Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili düzenlemelerin TBMM tatile girmeden geçirilmesi planlanan 3. Yargı paketine yetiştirilip yetiştirilemeyeceği tartışılırken, AKP'nin hukukçu kurmayları Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya geldi.


Görüşmede Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor.


ATALAY: ÇALIŞMA HIZLANDIRILDI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, özel yetkili mahkemelerin yerine terör mahkemelerinin kurulmasıyla ilgili çalışmanın 3'üncü yargı paketine yetiştirilmesi için hızlandırılmasının söz konusu olduğunu bildirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis toplantısına katılan Atalay, girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Özel yetkili mahkemelerin yerine terör mahkemelerinin gelmesiyle ilgili bir çalışma var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Atalay, ''Bekir Bey de açıklamış, böyle bir çalışmanın olduğunu zaten hepiniz biliyorsunuz. Daha önce Sayın Başbakan açıklamıştı, o çalışma var. Üçüncü yargı paketine yetiştirilebilmesi için de o çalışmanın hızlandırılması söz konusu'' dedi.

Atalay, konuyla ilgili çalışmanın sürdüğünü, fakat şu anda çok bağlayıcı bir açıklama yapmak istemediğini sözlerine ekledi...