Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan, eski CHP lideri Deniz Baykal'a yönelik komplo girişimleri siyasetin gündemine oturdu. Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın iddialarının yankıları sürerken Baykal, savcıları göreve çağırdı. Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya konuşan Baykal, "Soner Yalçın ve ekibini kim yüreklendirdi ve görevlendirdi? Savcılık bunun üzerine gitmeli." dedi. Ortada bir komplo bulunduğunun artık kesinleştiğini belirten Baykal, şimdi bunun arkasındaki güçlerin tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Eski CHP liderine göre, komplonun arkasında Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın var. Fakat sadece onunla sınırlı değil. Asıl Yalçın'ı da yönlendiren perde arkasındaki ekibin deşifre edilmesi gerekiyor. Alınan bilgilere göre Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Gürsel Tekin'e de kırgın. Bu konudaki sitemini yakın çevresine "Kılıçdaroğlu ve Tekin, böyle bir komployu duydukları anda bana bildirmeliydi." sözleriyle dile getiriyor.

Konuyla ilgili Zaman'a konuşan Rasim Ozan Kütahyalı da, işin özünün, Halk TV'yi Soner Yalçın ve ekibinin ele geçirmek istemesi olduğunu belirtiyor. Ekibin CHP Genel Merkezi'yle kontak halinde bu operasyonu yaptığından Baykal'ın haberi olmadığını düşünen Kütahyalı'nın konuyla ilgili yorumu şöyle: "Baykal önceleri (Halk TV'nin satışına) olumlu baktı. Ancak bir tuzak olduğunu anlayınca satışın önünde direndi. Bundan itibaren Yalçın ve ekibi de Baykal'a fiilen saldırıya geçti."

Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, dünkü 'Komplo için Soner'i kim görevlendirdi' başlıklı yazısında, Deniz Baykal'dan şu cümleleri aktardı: "Bu belgelerle bana yapılmak istenen şantaj ve komplo projesi arasındaki bağlantıyı bulmak ve analiz yapmak siz gazetecilerin görevi. Bu komplonun arkasında kimin olduğunu ben de çok merak ediyorum. Bu kişiyi Soner Yalçın'ın gönderdiği, böyle bir komplo ve şantaj projesinin hayata geçirilmek istendiği kesin. Peki bu projenin içerisinde kim var? Kim yüreklendirdi ve görevlendirdi Soner Yalçın ve ekibini? Savcılığın bunun üzerine gitmesi gerektiğini söylüyorum."

Konuyla ilgili Zaman'a konuşan Kütahyalı, işin özünün, Halk TV'yi Soner Yalçın ve ekibinin ele geçirmek istemesi olduğunu iddia etti. Ekibin, CHP genel merkeziyle kontak halinde bu operasyonu yaptığından Deniz Baykal'ın haberi olmadığını dile getiren Kütahyalı, "Bu yüzden Baykal bu konuya önceleri olumlu bakıyor. Ama bunun bir tuzak olduğunu çeşitli vesilelerle anlıyor ve satışın önünde direniyor. Bundan itibaren Yalçın ve ekibi Baykal'a fiilen saldırıya geçiyor." görüşlerini ortaya attı.

Rasim Ozan Kütahyalı, Deniz Baykal'ın, Fatih Altaylı'nın önceki akşam İklim Bayraktar'ı Haber Türk televizyonundaki Teke Tek programına çıkarmasına da tepkili olduğunu aktardı. Eski CHP Genel Başkanı'yla programın reklam arasında görüştüğünü söyleyen yazar, Baykal'ın kendisine programın kasıtlı bir şekilde yapıldığını söylediğini anlattı. Kütahyalı, "Baykal bu programın kasıtlı yapıldığını söylüyor. Oda TV ve Soner Yalçın'ın aklanıp kendisinin itibarsızlaştırılmak istendiğini aktardı bana." dedi.

Baykal: Kılıçdaroğlu ve Tekin bana haber vermeliydi

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in, komplo girişimini kendisiyle paylaşmamasına kırgın. Yakın çevresine, "Böyle bir komployu duydukları anda bana bildirmeliydiler." sitemini dile getirdiği öğrenildi. Ergenekon soruşturmasına yansıyan telefon kayıtlarına göre, İklim Bayraktar, tacizi kayıt altına almak için destek istediği Kılıçdaroğlu'nun kendisine, "Kendi imkânlarınla yap getir." dediğini ileri sürüyor. Gürsel Tekin'in de Soner Yalçın'ı arayarak bu konuyu görüştüğü belirlendi. Baykal'ın, iddiaların kendisiyle paylaşılmamasından rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor.





Zaman