Dokuz BDP'li ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, 17 Ağustos 2012'de Hakkari Şemdinli'de terör örgütü mensuplarıyla kucaklaşmış, o görüntüler büyük tepki toplamıştı. Söz konusu milletvekilleri hakkındaki fezlekeler, Meclis Başkanlığı tarafından Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na gönderildi. Önümüzdeki günlerde Karma Komisyon bünyesinde 3 AK Parti, 1 CHP ve 1 MHP milletvekilinden oluşacak bir "hazırlık komisyonu" kurulacak.
Hazırlık Komisyonu da savunmalarını alacağı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin raporunu hazırlayacak.

İTİRAZ İÇİN 7 GÜN SÜRE

Komisyondan çıkacak bu karar, daha sonra Karma Komisyonda ele alınacak. Buradan çıkacak nihai karar, Meclis Genel Kurulu'na sunulacak. Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına Genel Kurul'a katılanların salt çoğunluğuyla karar verilecek. Dokunulmazlıkların kaldırılması halinde söz konusu milletvekilleri, itiraz için Anayasa Mahkemesine 7 gün içinde başvurabilecek. Yüksek Mahkeme de bunu 15 gün içinde karara bağlamak zorunda. Ancak, dokunulmazlıkları kalkan isimlerin, milletvekilleri devam edecek, yargılamaları sürecek.
 
TRT