Kısa süre öncesine kadar bedelli askerliğe sıcak bakan AK Parti bununla ilgili önemli çalışmalar da yaptırdı. Türkiye genelinde anket çalışması yaptıran parti yönetimi ortaya çıkan netice sonrasında bedelli askerlikten vazgeçti.

Bedelli askerliği vatandaşa soran AK Parti hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Ankete katılanların yüzde 80'ni değişik gerekçelerle bedelli askerliğe karşı çıktığını ve böyle bir düzenlemenin olmaması gerektiğini belirtti. Ankete göre Bedelliye sıcak bakanların oranı ise sadece yüzde 20.

AK Parti'yi endişelendiren bir diğer konu da muhtemel şehit haberleri. Bedelli askerliğin çıkarılması durumunda gelebilecek her şehit haberinin partiyi zor durumda bırakacağını düşünen ve muhalefetin bunu siyasete alet etmesinden çekinen AK Parti yönetimi bedelliyi gündeminden çıkardı.

Başbakan Erdoğan'da kısa bir süre önce Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada üstü kapalı olarak bu anket çalışmasına gönderme yapmış ve toplumda bedelli askerliğe ciddi bir tepki olduğunu belirtmişti.

CAFER TAYYAR KALA


SAMANYOLUHABER.COM