Adalet Bakanlığı önünde Büro Emekçileri Sendikası adına(BES) açıklama yapan Genel Sekreter Serdal Savaşçı, 2012 adli yılının toplumda bağımsız yargı fikrinin ve adalet duygusunun giderek daha fazla zedelendiği, siyasi iktidarın içeride ve dışarıda savaş çığırtkanlığının arttığı bir dönemde açıldığını söyledi.

Yargıda birikmiş sorunlara çözüm olacağı söylenerek arka arkaya açılan yargı paketlerinden çözüm yerine vicdanları yaralayan skandal uygulamalar çıktığını belirten Savaşçı, ''Son olarak büyük iddialarla gündeme getirilen 3. Yargı paketinden uzunca bir zamandan beri toplumda infialle karşılanan, tutuklu gazeteciler, avukatlar, bilim insanları, aydınlar, milletvekilleri, öğrenciler ve sendikacıların salıverilmesini sağlayacak bir düzenleme çıkmazken, kitle katliamı yapan katiller, kontra tetikçileri serbest bırakıldı'' diye konuştu.

Hukuk mahkemelerinde açılan tüm davalarda masrafların peşin alındığına dikkati çeken Savaşçı, bu uygulamayla yoksul halkın dava açma haklarının da ellerinden alındığını belirtti.

Yargı emekçilerinin iş yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Savaşçı, ''Yargı emekçilerinin kadro sınıfı ve özlük haklar olarak yardımcı hizmetler sınıfında yer alması nedeniyle, büyük bir kısmı yüksek okul mezunu olduğu halde üst derece kademelere yükselemiyor. Ek gösterge alamıyor, görevi dışında çalıştırılıyor. Taleplerimiz gerçekleştirilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Savaşçı, adil ve etkin bir yargı sistemi, tarafsız ve bağımsız bir hukuk düzeni için mevcut sistemin değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



AA