Olay 1 Ağustos'ta sabaha karşı 01.40'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında meydana geldi. 29 yaşındaki Osman D., kardeşi 27 yaşındaki Ali, kuzenleri 22 yaşındaki Yavuz Selim ve 21 yaşındaki Bülent ile otomobille Ceyhan'a giderken üst geçitin altında, müşteri bekleyen S.A.'yı gördü. Araç durduruldu ve Ali ile Yavuz Selim, yaptıkları pazarlık sonucu S.A. ile 30 lira karşılığı cinsel ilişki için anlaştı.

S.A. otomobil içinde cinsel ilişkiye giremeyeceğini söyleyince iddiaya göre, 4 kişi, genç kadının yüzüne biber gazı sıktı, ardından da yumruk ve tokatla dövdü. 4 zanlı etkisiz hale getirdikleri S.A'ya otomobilde sırayla tecavüz etti. Hayat kadınının içinde 800 lira para, anahtarlar, nüfus cüzdanı ve cep telefonu bulunan çantasını gasp ettikten sonra otomobilden atıp kaçtılar. Yoldan geçen bir kamyon şofürünün telefonuyla polisi arayan S.A., yaşadıklarını anlatarak yardım istedi.

Otoyol çıkışlarında önlem alan polis Osman D. amca çocukları Yavuz Selim ve Bülent'i yakaladı. Ali D. ise kaçtı. S.A. Emniyette kendisine tecavüz edip çantasını gasp eden 3 zanlıyı teşhis etti. Tutuklanan Osman D. ve Yavuz Selim D. ile tutuksuz Bülent ile hakkında yakalama kararı çıkartılan Ali D. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, 4 kişi hakkında 'Cinsel saldırı, nitelyikli yağma, cinsel amaçlı hürriyeti tahdit, kasten yaralama' suçlarından dava açtı. Sanıkların, 'Cinsel saldırıdan' 18'er yıl, 'gasptan' 15'er yıl, 'hürriyeti tahditten' 7'şer yıl 6'şar ay ve 'yaralamadan' ise 3 yıl olmak üzere 43'ar yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.