Aslı Baş'ın ailesinin Avukatı Fahri Safa Küpcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili 19 Eylül'de hazırlanan bilirkişi raporunun açıklandığını bildirdi. Aslı Baş'ın sevgilisiyle mesajlaştıktan 45 dakika sonra hayatını kaybettiğine değinen Küpcü, ''Bilirkişi raporuna göre, Aslı Baş, düşmedi, balkondan atıldı'' dedi.
Daha önce mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda manken Aslı Baş'ın ''düşmüyor itiliyor'' ibaresinin dikkat çekildiğini belirten Küpcü, şunları kaydetti:
''30 Ekim 2012 tarihinde mahkemeye gönderilen 300 sayfalık bilirkişi raporuna göre, Aslı Baş sevgilisi ile olay gecesi mesajlaştı. Baş, bu mesajdan 45 dakika sonrada hayatını kaybetti. Olayın ardından telefondaki bütün kayıtlar silindi ve telefon saklandı. Ahmet Bayer ise ifadesinde, 'Aslı Baş'ın telefonunu hiç görmedim, rengini bile bilmem' şeklinde ifade vermesi bilirkişi raporunda, 'iş adamı Ahmet Bayer'in çok çelişki yaratan koruyucu ve saklayıcı ifadeler' verdiğini ortaya koydu.''

Olayla ilgili 29 Ağustos 2012 tarihinde tutuklanan Ahmet Bayer'in iki oğlundan Volkan Bayer'in adli kontrol şartı ile Bodrum 2. Sulh Ceza mahkemesinde görülen davada hakimin bilirkişi heyeti raporu doğrultusunda serbest bıraktığını hatırlatan Küpcü, olayla ilgili Bayer'in büyük oğlu Hakan Bayer'in tutuklu bulunduğunu, 21 Kasım'da mahkemeyi yanıltma suçlamasıyla Ahmet Bayer ve oğulları Hakan ile Volkan Bayer hakkında açılan davanın duruşmasının görüleceğini kaydetti.

Olay

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı binanın üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baş'ın ölümüyle ilgili mahkemeye sevk edilen iş adamı Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklu bulunan Volkan Bayer, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.



AA