Bir’e eski ortağı Ömer Lütfü Topal cinayetine ilişkin bildikleri soruldu. Bir’in bu soruya karşılık olarak, “Intercontinental Oteli’ndeki kumarhanesinin yüzde 50 ortağıydık. Abdullah Çatlı da oraya gelip giderdi. Çatlı’nın gerçek kimliğini Susurluk kazasından bir buçuk ay önce öğrendim” dediği belirtildi. Savcı Yüksel Bir’e Mehmet Ağar’ı tanıyıp tanımadığını da sordu. Bir’in, Ağar ile doğrudan bir tanışıklığının bulunmadığını belirttiği öğrenildi.
Ali Fevzi Bir, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada ise “Genel bir bilgi aldılar” diye konuştu. “Ömer Lütfü Topal olayını mı sordular?” sorusuna, “Genel olarak. Bildiğimiz bilmediğimiz” yanıtını verdi. “Daha önce hakkınızda soruşturma açılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Bilmiyorum. İfademizi verdik. Soruşturma yargıda” yanıtını verdi. Bir’in. ifadesi sırasında Savcı Yüksel’e, “Biz zurnanın son deliğiyiz” dediği de öğrenildi. Arnavut Sami lakaplı Sami Hoştan da, “Ben bir garip kumarbazım” demişti.

Topal şüphelisiydi
TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda Topal cinayetinin ardından İstanbul Emniyeti’ne gelen bir ihbar telefonunda Ali Fevzi Bir’in de cinayetle ilişkili olduğu anlatılarak “25.08.1996 tarihinde Cinayet Büro Amirliği’ne ismini bildirmeyen bir kişi tarafından telefonla yapılan ihbarda, Topal’ın öldürülmesi olayının faillerinin Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz isimli Özel Harekât polisleri ile Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir oldukları bildirilmiştir” denilmişti.
(RADİKAL)