Kemal Gümüş 
Dinlemelere karşı Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda başlatılan klasik müzik yayınının Danıştay’da da denendiği ortaya çıktı. Ancak Danıştay’daki müzik yayınının krizle neticelendiği öğrenildi. Böceklere karşı Danıştay’da başlayan radyo yayınında Kur’an- ı Kerim okununca bazı üyeler “Danıştay’ın merkezi sistemi hacklendi, şeriat propagandası yapılıyor” diyerek polise başvurdu.

Tüm kurumlarda ‘böcek’ alarmı

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisine Aralık 2011’de böcek konulduğunun ortaya çıkması üzerine birçok kamu kurumunda böcek alarmına geçildi. Bürokraside ve devlet dairelerinde odalar didik didik arandı. Eşyalar yenilendi, kilitler değiştirildi ve güvenlik önlemleri artırıldı. Türkiye’nin en önemli davalarının görüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi ise ilginç bir yönteme başvurarak çareyi klasik müzik yayını yapmakta buldu.

Ancak Adliye’deki müzik yayını fikrinin ilk önce Danıştay’da yapıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık bir yıl önce yeni binasına taşınan Danıştay yönetimi, aylar önce dinlemelere karşı merkezi sistemden radyo yayını yapılmasına karar verdi. Bunun için ses sistemi hazırlanarak radyo yayınına geçildi. Bir radyo frekansından müzik yayını yapılırken bir anda Kur’an-ı Kerim okunmaya başlandı. Trajikomik bir kriz ise bu olaydan sonra yaşandı. İşte bundan sonra trajikomik olaylar yaşandı.

Sistem hacklendi, irtica yayını var

Bazı Danıştay üyelerinin Kur’an sesi üzerine polisi arayıp “Danıştay merkezi sistem yayınını ele geçirip şeriat propagandası yapıyorlar” diye şikâyette bulundu. Bunun üzerine Danıştay’a gelerek incelemelerde bulunan polis, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını tespit etti. Danıştay’daki radyo yayını ise bu olaydan sonra durduruldu. Hangi radyonun çalındığı konusunda ise yetkililer her hangi bir bilgi vermedi.

ÇAĞLAYAN’DA DA KRİZ OLMASIN DİYE

DANIŞTAY’DA yaşanan trajikomik olay, Çağlayan Adliyesi’nde dinlemelere karşı önlem alınmasıyla ilgili çalışmalara ders oldu. Adliye’de ses sistemi üzerinden radyo yayını yapılması düşünüldüğü, ancak Danıştay’da yaşanan olay nedeniyle riske girmemek için radyo yayını yerine klasik müzük yayını yapılmasının tercih edildiği öğrenildi. Çağlayan’da terör ve organize suçlar gibi kritik davalara bakan savcıların odasının bulunduğu 7. katta dinlemeler ve koridorda bulunanların savcıların odalarında ne konuştuğunu duyması için klasik müzik yayını yapılıyor.