İzmir'de ikamet edilmeyen boş evde kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle icralık olan Kanmaz ailesi haksızlığa uğradıklarını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Sayacı olmayan ve ikamet edilmeyen evde kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle 11 Bin TL'lik ceza borcu ödemek zorunda kaldıklarını iddia eden Kanmaz ailesi çözüm bulamadıkları takdirde soluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde alacaklarını söyledi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşanan olayda mağdur olduklarını dile getiren Kerem Kanmaz, iki katlı evlerinin ilk katında babalarının ölümünden sonra erkek kardeşinin oturduğunu ve biriken elektrik borcunu ödemediği için 6 Bin TL değerindeki borcu kendilerinin ödediğini söyledi. 2007 yılından itibaren elektrik borçlarının olmadığını iddia eden Kerem Kanmaz; "Kardeşimin elektrik faturası borcunu ödedikten sonra kimsenin ikamet etmediği alt kattaki dairede 2010 yılının Mart ayından itibaren daireden bu yıla kadar, kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle 11 bin TL'lik bir borçla karşı karşıyayız. Bunu da hacizlik olduktan sonra öğreniyoruz. Bu evde kimse oturmuyor iken, ve sayacı olmayan bir evde nasıl kaçak elektrik kullanılabilir ki? Enerji akımı dahi söz konusu değil" dedi.

Emekli maaşıyla ailesini geçindirmeye çalıştığını ve zor şartlar altında hayatlarını idame ettirdiklerini söyleyen Kerem Kanmaz; "Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından bize gönderilen yazıda bu borcun 7 bin 323 TL ödemesinin yapıldı takdirde borcun kapanacağı bildirilmiş. Ancak bu bir haksızlık. Garibanla uğraşmasını biliyorlar.

Zenginlerle neden uğraşmıyorlar. Gerekirse dava açıp hakkımızı arayacağız. Eğer bir çözüm bulunamaz ise konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım' dedi.
Öte yandan Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi İzmir Bölge Müdürlüğü Tahakkuk Birimi'nden yapılan açıklamada ise kullanıcı abonelerin kaçak elektrik kullandıkları ve sayaçlarının bu yüzden götürüldüğü belirtildi.

İHA