2001 yılında Senem Ünal (29) ile Hasan K. (30) tanışarak arkadaş oldu. Ancak Senem Ünal, liseden sonra kazandığı üniversitenin işletme bölümünü bitirdi. Bu arada birbirlerini seven Senem ile çiftçilik yapan Hasan evlenmeye karar verdi.

Ancak, Hasan K'nın ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Hasan K., Senem'i çok sevdiğini söylemesine rağmen ailesini ikna edemedi.

Evlilik hayali sona eren Senem ise 2008'de Almanya'ya gitmek için Ahmet Habib adlı Alman vatandaşı ile nikah kıydırdı.

Bunu duyan Hasan K., ailesine "Sevdiğim kız Almanya'ya gitmek için bir Alman ile nikah kıydırmış, eğer o giderse intihar ederim" dedi.

Hasan K'nın ailesi evlatlarının mutluluğu için Senem'i istemeye karar verdi. Ancak bu kez Senem evliliğe razı olmadı. Hasan K'nın ailesi, 55 dönüm tarla sözü verince Senem Ünal bu teklifi kabul etti.
Aile de, 55 dönüm tarlanın tapusunu nikah öncesi Senem Ünal'a verdi. Ancak resmi nikahı Alman vatandaşının üzerine olduğu için Hasan ile Senem dini nikah kıyarak 2008 içinde düğün yaptı.

Çiftin bu evliliklerinden "Ayaz Kerim" ismini verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. Ancak birbirlerini severek evlenen çift arasında zamanla şiddetli geçimsizlik başladı.

Tarlayı ipotek ettirerek genç kadına kredi çektiren ailenin baskı yaptığını öne süren genç kadın, 1,5 yıl önce kocasından boşanarak çocuğunu da alıp baba evine döndü.

Ancak Hasan K., eşini sürekli arayarak 55 dönüm tarlayı geri vermesini istedi. Senem Ünal da tarlayı vermeyince boşandığı kocası genç kadını tehdit etmeye başladı.

Bir kaç kez işe giderken Senem Ünal'ın önüne çıkan Hasan K, onu öldürmekle tehdit edip yol ortasında darp etmek istedi.

Tehditlere maruz kaldığını söyleyen Senem Ünal, polis merkezine başvurdu. Ardından Adana Emniyet Müdürlüğü, savcılık ve BİMER'e müracaat eden Senem Ünal, boşandığı eşi tarafından tehdit edildiğini söyleyerek koruma talep etti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Hasan K ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bugün de genç kadının evinin önünde bir süre bekleyen Hasan K. işe gitmek için apartmandan çıktığı anda bir arabadan aldığı pompalı tüfekle 3 el ateş etti. Genç kadın yere yatarak saldırıdan yara almadan kurtuldu. Hasan K ise tüfeği ateşledikten sonra önce yaya sonra arabaya binerek kaçtı.

Olay yerine gelen polis, Senem Ünal'ı polis merkezine götürdü. Burada ifadesi alınan Senem Ünal, eski eşinden şikayetçi olduğunu söyleyerek polis merkezinden ayrıldı.

Eski eşinin babasıyla birlikte sürekli kendisini tehdit ettiğini söyleyen Senem Ünal, şöyle konuştu:

"Beni öldürecekler biliyorum. Bana kendilerinin söz verip aldığım tarlayı maddi durumları kötü olduğu için geri istiyorlar. Bende vermediğim için beni tehdit ediyorlar. Ben çok korkuyorum. Benim yolda önümü kesiyorlar, yüzüme kezzap atmakla tehdit ediyorlar. Artık işe bile gidemez oldum korkudan. Bunun için her yere başvuruda bulundum. Ama bir şey yapılmadı. Koruma talep ettim ancak hâla koruma verilmedi. Beni kesin öldürecekler ben çok korkuyorum."

Bu arada saldırı anının çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı.




İHA