KESK Genel Başkanı Lami Özgen, KESK genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu yasa taslağıyla ''grev haklarının yok sayıldığını, toplu sözleşmenin taraflarının belirlenmesine ilişkin temsil hesaplanmasının Memur-Sen lehine olacak şekilde yapıldığını, toplu sözleşmenin kapsamının daraltıldığını ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin muhafaza edildiğini'' öne sürdü.

Taslakta, ayrıca ''maaş ve ücret sisteminde değişiklik öngören talepler toplu sözleşmenin kapsamı dışındadır'' hükmüne yer verilerek, mali anlamda hiçbir değişiklik yapılmamasının öngörüldüğünü iddia eden Özgen, ''Dolayısıyla toplu görüşmelerde olduğu gibi enflasyona ve hükümetin Orta Vadeli Mali Programına endekslenmiş birkaç puanlık zam dışında bir konu masaya gelmeyecek, gelse de karşılık bulamayacaktır'' dedi.

Özgen, ''Hazırlanan taslak AKP-Memur Sen ortak yapımı olup, AKP ve Memur Sen'in ihtiyaçları üzerinde kurgulanmıştır'' iddiasında bulundu.

Taslağın mevcut düzenlemelerin bile gerisinde olduğunu savunan Özgen, ''Hükümetin derdi toplu sözleşme yapıyor gibi görünmektir. KESK olarak böyle bir yasa taslağını ve yaklaşımını kabul etmiyoruz. Konfederasyonumuz, özgür toplu sözleşme ve grev hakkımızın gereğinin yapılması için taslak TBMM alt komisyonunda iken görüş ve önerileriyle müdahalede bulunacak'' diye konuştu.

Özgen, toplu sözleşme sürecinde talepleri karşılanmazsa KESK'in greve gideceğini kaydetti.



AA