Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği sonucunda artık ders kitapları hazırlanırken “Atatürk ilk ve inkılaplarına; laik, sosyal, hukuk devletine uygun olma” kriterine uygun olma zorunluluğu olmayacak.

Geçtiğimiz günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden bu konu hala sosyal medyada fazlasıyla konuşulmaya devam ediyor. Gün itibariyle "Atatürk İnkılapları Kaldırılsın" Twitter Türkiye gündemine 7. sıradan girmiş durumda. Peki sosyal medya bu yönetmelik değişikliğine ne diyor?

Sadi Özmeral ‏@kirk_yedi
Atatürkle çelişmemek için Atatürk İnkılapları Kaldırılsın. Hani o çağa ayak uydurulması gerektiğini savunuyordu. İnkılapları artık çağ dışı.

Guler Bayraktaroglu ‏@G_Bayraktaroglu
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyen dil kesilsin, ağız parçalansın, düşünen beyinler yargılanmasın sorgulanmasın asılsın !!!!

Zlatan Ibrahimović ‏@yagizakbas
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın derken? Atatürk inkılaplarının olmadığı bir ton ülke var Dünya'da. Gidin oğlum, zorla mı tutuyoruz?

Deniz Gezmiş ‏@DenizGezmis25
Stalin Ona ''FAŞİST'' Dedi,Mussolini ve Hitler ise ''KOMÜNİST''..ama Halkıda ''ATATÜRK'' dedi..! Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyenlere..

Türk Gençliği ‏@TURK_GENCLIGI
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyenler şimdi klavyelerini bırakıp yatsınlar, yorganlarını üstlerine çeksinler. Belki rüyalarında görürler!

Muhammet Bulut ‏@BulutMh
'' Atatürk İnkılapları Kaldırılsın '' Bize kalan borç,asırlık zamanlardan, Tarihi temizlemek sahte kahramanlardan..

Ali Çağrı Tunçer ‏@asosyaloglan27
İnkılap dönemin şartlarına uygun olarak yapılır. Miadını doldurmuş Atatürk İnkılapları Kaldırılsın. Bunu dogma haline getirmek paradokstur.

Hikmet Benol ‏@bunyamincan
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın derken ciddi misiniz,zaten çoktan kaldırılmadı mı? Hani sarık, cübbe, karaçarşaf yasaktı,Devletçilik nerde?

Meliha Kahraman ‏@Mell_1903
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyenler Özgürce İbadetlerini Yapabilmelerini O İnkilaplara Borçlu Olduklarını Bilmiyorlar Demek ki..!

UGUR YALNIZ ‏@uGur1GsLi
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın bunu diyebilen insan varsa vatan hainidirler dagdakilerle bi farkları yoktur

eun chann ‏@01sny
Atatürk'e hayran olup türk aşığı olan japon abimiz müslüman olur,kendi insanımız Atatürk İnkılapları Kaldırılsın der o japon daha türk be..

Ping time out ‏@dostcity
Herşeyi türkçe kitaplardan öğrenip inkilaplari savunanlar, siz tarihi size anlatılan kadar biliyorsunuz..

Ahmet Güven ‏@Ahmet_Guven58
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın. Laiklik kaldırılsın mesela, Alevilerin katledildiği günlere dönelim yine!.. Muhaliflik münafıklık sayılsın!

Kübra Yılmaz ‏@kubraylmaaz
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyen beyinsizler bilmiyorlar ki onların bu kadar özgür konuşmalarını sağlayanın Atatürk olduğunu.

saftirikadam ‏@saftirikadam
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın çünkü onlar aslında inkılap değil DEVRİM. Inkılap 12 Eylül uydurmasıdır, devrim dememek için.

Yeşim Bahçavan ‏@yesimbhcvn
Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diye buraya özgürce yazıyosun, ÖZGÜRCE. o inkılaplar sen burada orada özgürce ifade et kendini diye geldi.

Arif Emre GÜRSOY ‏@aegursoy
Bikaç kişi Atatürk İnkılapları Kaldırılsın diyor. Bunu gören Kemalistler küfürle hakaretle bu tagı kullanarak TT yapıyor. Beyin bedava yani.

HepimizSimgeyiz ‏@HepimizSimgeyiz
inkılaplar adı altında başörtüsüz çalışmam ve okumam gerektiği bana zorla dikte ediliyorsa "Atatürk İnkılapları Kaldırılsın"

Onur Ozgu ‏@OnurOzgu1905
bir inkılap ya da düşünce benim en temel ihtiyacım olan dini özgürlüğümü özgürce yaşamamı baltalıyorsa "Atatürk İnkılapları Kaldırılsın"

(hukukihaber.net)