Erzurum’da sel bölgesine giden Bakan Akdağ, Horasan İlçe Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Burada, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akdağ, bir soru üzerine Danıştay 5. Dairesinin, Sağlık Bakanlığından savunmaya gelinceye kadar kamu kurumlarındaki hekimlerin muayenehanelerini 30 Temmuzdan itibaren kapatmalarına ilişkin hükmün yürütmesini durdurma kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Danıştayın söz konusu konuyla ilgili kendilerine ulaşan bir kararın olmadığını ifade eden Akdağ, şunları söyledi:

"Web sayfamıza Anayasa Mahkemesinin kısmi iptal kararıyla ilgili olarak bir açıklama koymuşuz, bu bir işlem değil ki bunun iptali söz konusu olsun. Olsa olsa ne olabilir, bu açıklamanın web sayfasından kaldırılması olabilir. Ama bu husustaki düşüncemiz açık. Bu konuda bize ulaşmış bir karar yok. Basına yansıyan şekliyle söylüyorum; eğer Danıştay 5. Dairesi bu şekilde bir karar verdiyse, bu tam bir hukuk garabeti olur. Hukuk fakültelerinde, hukuk yanılgısı olarak okutulacak bir ders olur.

Aslında ben şunu merak ediyorum; siz bana bir soru soruyorsunuz ben de cevap veriyorum, acaba Danıştayın 5. Dairesi veya bir başkası, bu benim konuşmama ne zaman yürütmeyi durdurma kararı verecek? Artık iş buraya kadar geldi. Herhalde konuşmalarımıza da yürütmeyi durdurma kararı verecekler."


"RAHATSIZ OLANLAR, TUZU KURULARDIR"

Sağlık Bakanı Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir şey daha söyleyeyim, bakın biz ne için çalışıyoruz? Horasan’daki çocuklar için çalışıyoruz. Bizim istediğimiz şey bellidir. Şu yavrularımızın sağlık ihtiyacı olduğu zaman, bu sağlık ihtiyacını görebilmeleri için, babaları gidip muayenehanelere para ödemesinler. Bunlardan Türkiye’de kim neden rahatsız oluyor? Daha önce de söyledim, bundan rahatsız olanlar sadece tuzu kurulardır.

CHP bu Anayasaya başvurusunun hesabını tarih önünde verecektir. Millet CHP’ye önümüzdeki seçimlerde ciddi bir ders verecektir. Türk Tabipler Birliğine sıra gelince gayri samimi davranışlarına devam etmektedirler. Onlar bir takım lobilerle işbirliği yapa dursunlar, biz milletimizle, halkımızla işbirliği yapmaya devam edeceğiz."

Akdağ, Erzurum’daki incelemelerinin ardından uçakla Ankara’ya gitti. (aa)