Beyoğlu'nda bulunan Orhan Apaydın Salonu'nda düzenlenen toplantıda basın açıklamasını okuyan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Yöneticisi avukat Süleyman Gökten, 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı polislerin aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkın Hukuk Bürosu, Yürüyüş Dergisi ve İdil Kültür Merkezi hukuk bürolarına operasyon düzenlediğini hatırlattı. "Hukuk büroları, savcı ve baro görevlisi olmadan gece 04.00'te polis tarafından Halkın Hukuk Büro'sunun kapısı kırılarak girildi" diyen Gökten, "Polis operasyona tam techizatlı gelmişti. Panzerler, çevik kuvvet polisleri, özel harekat timleri ve yalan haberleri... Önceden verilmiş tutuklama kararlarına meşruluk kazandırmak için yalan haberler havalarda uçuştu. Çağdaş Hukuk Derneği'ni, avukat meslektaşlarımızı karalamak, kirletmek ve itibarsızlaştırmak için bilinçli olarak yalan haberler basına servis edildi. Bu yalan haberlerle ilgili ne savcılık aşamasında ne de sorgu aşamasında soru sorulmadı" dedi.

"EL KONULAN EŞYALAR BARO AJANDASI, ÇHD'NİN BASIN AÇIKLAMALARI VE DAVA DOSYALARIDIR"

Gökten, "Kolluk yeni keşfettiği bir kelime ile karşımıza çıktı Kozmik Oda. Öncelikle bu Kozmik Oda'nın nerede bulunduğu ve ne emniyetin yalanlardan oluşan beyanatlarında ne de haberlerde belirtilmemiştir. Oysa basılan yerler çok sayıdadır. Soruyoruz bu Kozmik Oda ve Kozmik Sırlar hangisinde bulumuştur. Bulunan bu Kozmik Oda ve sırlar ne için arama ve el koyma tutanaklarında belirtilmemiştir. Çağdaş Hukukçuçular Derneği ve avukatlık mesleklerinden dolayı tutuklandıklarının açık kanıtıdır. Çünkü el konulan eşyalar baro ajandası, ÇHD'nin basın açıklamaları ve dava dosyalarıdır" diye konuştu.

"11 ÇELİK KAPININ OLMASI MÜMKÜN MÜDÜR VE VELEV Kİ OLSUN SUÇ MUDUR?"

"Operasyonda ajanlık faaliyetlerinde bulunulduğu iddia edilmiştir" diyen Gökten, "Kimdir yakalanan ajan. Gözaltına alınan hiçbir müvekkilimize ajanlık suçlaması yöneltilmemiştir. İddiaya göre Avukat Ebru Timtik, CHP Kağıthane İlçe Başkanı avukat Zeynel Öztürk'e suikast talimatı vermiş. Avukat Zeynel Öztürk, avukat Ebru Timtik'in sorgusuna girerek bu komployu boşa çıkarmıştır. Bu operasyonla birlikte 11 çelik kapının olduğu bir yerden bahsedilmiştir. Başbakan bile bu akıl ve izan dışı iddiayı ağzına pelesenk ederek operasyonu savunma gayretine girmiştir. Bu 11 çelik kapılı yerin neresi olduğunu basın organaları yazmamıştır. Yazarlarsa buna cevap vereceğiz. Şu soruyu sormaktan kendimizi alamıyoruz. Bir işyerinde büroda, evde 11 çelik kapının olması mümkün müdür ve velev ki olsun suç mudur? Suçsa hangi kanunun hangi maddesinde yazmaktadır. Bir dairede 11 çelik kapının olması için en az 17 metrelik bir koridorun olması gerekmetedir. Küçük bir zeka kırıntısı olan birisi böyle bir iddia, yalan ileri süremez. Biz basılan yerlerin hiçbirisinde böyle bir koridor ve 11 çelik kapı görmedik. Derneğimiz ve Halkın Hukuk Bürosu halan açık ve faaliyetlerine devam etmektedir. 11 çelik kapı da istenildiği zaman derneklerimize ve bürolarımıza gelinerek bakılabilir" ifadelerini kullandı.



"BİZİ BİTİREMEYECEKSİNİZ"

"Başbakan, avukatların toplantı halinde olduğunu ve bürolarında sahte kimlik ve yakılan dosyalar olduğunu iddia etmiştir" diyen Gökten, "Öncelikle tüm meslektaşlarımız gece yarısı kendi evlerinden yani ayrı yerlerden gözaltına alınmıştır. Evinde ve ofisinde arama yapılan meslektaşlarımızın hiçbirisinin arama ve el koyma tutanağında sahte kimlik, yakılmış dosya yoktur. Bu haberler yalan ve gerçek dışıdır. Bürolarımızda hapishanelerde katledilen devrimcilerin otopsi raporları, işkencede öldürülen müvekkillerimizin klasörler dolusu dosyalarını, sokak ortasında infaz edilen halk çocuklarının infaz dosyalarını, işinden atıp beş kuruşa muhtaç eilen işçilerin dava dosyalarını bulmuşlardır. Yapılan baskının gerçek nedeni 1974 yılından bu yana adalet mücadelesi veren ezilen halkın yoksul halkın yanında duran Çağdaş Hukukçular Derneği'ni bitirmek içindir" diye konuştu. "Bizi bitiremeyeceksiniz" diyen Gökten diğer suçlamalarında asılsız olduğunu sözlerine ekledi.


CHP Cezaevleri Komisyonu üyelerinin görüştüğü ÇHD'li avukat Taylan Tanay, "3 kez Adalet Bakanı ile görüştük. 2007'de bomba taşımışsam niye görüştü" dedi.


DHA