Duruşmaya katılmak için gelen Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları ile girişte görevli polisler arasında kontrolden geçmelerinin istenmesi üzerine tartışma başladı. Polislerden biri avukatlara hakaret ettiği gerekçesiyle avukatların hedefi oldu. Tartışan sivil polis Şuayip Kaptı, arkadaşları tarafından adliye içindeki polis odasına götürüldü. Avukatlarda, polis merkezini basıp camları yumruklayarak 'O polisi istiyoruz' diye bağırdılar.


Polis gözaltına alındı

Bu sırada müracaat savcısı avukatların suç duyurusu üzerine, polis memuru Şuayıp Kaptı'nın gözaltına alınmasına karar verdi. Polis merkezinde Kaprı’nın ifadesini mesai arkadaşları aldı. Bu duruma da tepki gösteren avukat Taylan Tanay “Polis avukat arkadaşlarımıza ağır küfür etti. Daha sonra tartışma çıkması üzerine polis odasına girdi. Orada gömleğini parçaladı. Hepimiz polis memuru hakkında şikayetçi olacağız” dedi.

Avukat Ömer Kamili ise polis memurunun ifadesinin alınış şeklini eleştirdi. Kavili “Polisin ifadesini arkadaşı alıyor. Olayı çarptırabilirler” dedi. Gerginlik devam ederken adliyeye takviye polis ekipleri çağırıldı.


Hürriyet