CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklu ve hükümlülerin sağlığıyla ilgili tüm iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygun bir şekilde kayıt altına alındığını ve takip edilmekte olduğunu söyledi.
-"95'İ HAKKINDA ADLİ TIP KURUMU TARAFINDAN, HASTALIKLARININ AF VEYA TEHİR KAPSAMINDA OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR"-
Ceza infaz kurumlarında, 2 Nisan 2012 tarihi itibarıyla 469 hasta hükümlü ve tutuklu bulunduğuna işaret eden Adalet Bakanı, şöyle dedi:
"Bunlardan; 143'ünün, Cumhurbaşkanı affı ve infazın ertelenmesi kapsamında adli tıp rapor işlemlerinin devam ettiği; 231'inin bulundukları mahallin sağlık kuruluşlarında tedavi ve rapor işlemlerinin sürdürüldüğü; 95'i hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından, hastalıklarının af veya tehir kapsamında olmadığı ve infazın devamına karar verilmesi nedeniyle ceza infaz kurumlarında veya hastanelerin hükümlü koğuşunda tedavilerine ve infazlarına devam olunduğu anlaşılmıştır."
-"ŞARTLARI UYAN 59 KİŞİNİN NAKİL EMRİ 6 MART 2012 TARİHİNDE ÇIKTI"-
Adalet Bakanı, hasta hükümlülerin ihtiyaçlarının sağlık ve bakım merkezi anlayışı ile karşılanması amacıyla, Metris Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde, öz bakım becerilerini yerine getiremeyenler için 90 kişilik, akıl hastalığı dışında ruhsal hastalıkları bulunanlar için 48 kişilik olmak üzere toplam 138 kişilik bir bölüm kurulduğunu belirtti.
Adalet Bakanı, ceza infaz kurumlarında bulunan, ağır ve sürekli hastalığı nedeniyle bakıma muhtaç durumda olan hükümlülerden şartları uyan 59 kişinin nakil emrinin 6 Mart 2012 tarihinde çıktığını, 30 Mart 2012 tarihinde Metris 2 Nolu R ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakillerin gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi. Adalet Bakanı, şöyle dedi:
"Bunun dışında ağır ve sürekli hastalığı nedeniyle bakıma muhtaç olan diğer tutuklu ve hükümlülerin de talepte bulunmaları halinde de tıbbi gereklilik ve mevzuat doğrultusunda gerekli değerlendirmeler yapılarak Metris 2 Nolu R ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakillerin gerçekleştirilebileceği hususunda Cumhuriyet başsavcılıklarına gerekli talimatlar verilmiştir." (ANKA)
'Ceza kurumlarında 469 hasta hükümlü ve tutuklu var'
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarında 469 hasta hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirterek, "Bunlardan; 143'ünün, Cumhurbaşkanı affı ve infazın ertelenmesi kapsamında adli tıp rapor işlemlerinin devam ettiği; 231'inin bulundukları mahallin sağlık kuruluşlarında tedavi ve rapor işlemlerinin sürdürüldüğü; 95'i hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından, hastalıklarının af veya tehir kapsamında olmadığı ve infazın devamına karar verilmesi nedeniyle ceza infaz kurumlarında veya hastanelerin hükümlü koğuşunda tedavilerine ve infazlarına devam olunduğu anlaşılmıştır" dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarında 469 hasta hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirterek, "Bunlardan; 143'ünün, Cumhurbaşkanı affı ve infazın ertelenmesi kapsamında adli tıp rapor işlemlerinin devam ettiği; 231'inin bulundukları mahallin sağlık kuruluşlarında tedavi ve rapor işlemlerinin sürdürüldüğü; 95'i hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından, hastalıklarının af veya tehir kapsamında olmadığı ve infazın devamına karar verilmesi nedeniyle ceza infaz kurumlarında veya hastanelerin hükümlü koğuşunda tedavilerine ve infazlarına devam olunduğu anlaşılmıştır" dedi.
Yorumlar
Trend Haberler
Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi Atama Usulünde Alanla İlgili Bilim Sınavı Dışındaki Bütün Unsurlar Kanuni Temelden Yoksunluk Sebebiyle Anayasaya Aykırıdır
AVUKATLAR İÇİN ÖNEMLİ 'ÇOK VEKİLLİ VEKALETNAME' KARARI
MUNZAM ZARARIN İSPATI SORUNU
MUVAZAALI OLDUĞU İDDİA EDİLEN İCRA TAKİBİNİN İPTALİ İSTEMİ - SATIŞ İŞLEMLERİNİN İHTİYATİ TEDBİR KARARIYLA DURDURULMASI GEREKTİĞİ
ÖRGÜTLÜ SUÇLARDA GÖREVLİ MAHKEME ve TUTUKLULUK SÜRELERİNE DAİR BİR DEĞERLENDİRME
Yasa dışı bahis operasyonu: 3 banka yöneticisi, 8 polis ve 4 avukat gözaltında
Cumhuriyet savcısını 850 bin TL dolandırdılar!
Yapay Zeka Mahkeme Salonlarında: Hukukun Yeni Sınavı
KKTC’de “Tahkim Günü”ne yoğun ilgi: Tahkimin geleceği Lefkoşa’da konuşuldu
Avukat Vedat Baranoğlu vefat etti





